Pub Vahti Imatra

Vuoksenvahdista Pub Vahti

Torstaina 16.11.2017 päättyy eräs aikakausi Imatran katukuvassa, kun vuonna 1971 Osuuskauppa Vuoksenmaan tavaratalon kulmaan asennetut Vuoksenvahdin valomainokset otetaan lopullisesti alas.
Tässä kuuluisassa kulmauksessa alkoi ravintolatoiminta jo 1960-luvulla. Silloin osuuskaupan tavaratalon kupeessa toimi Matin Baari. Vuonna 1971 tavarataloa laajennettiin ja samassa yhteydessä lanseerattiin uutuutena ykkösluokan ravintola Vuoksenvahti.
 
Vuoksenvahdin historia ravintolana on poikkeuksellisen pitkä. Yli 45-vuotiseen taipaleeseen mahtuu monenlaista toimintaa tasokkaasta ala cartesta 70-luvun diskovillitykseen. Mutta ennen kaikkea Vuoksenvahti tunnetaan lämminhenkisenä juoma- ja seurusteluravintolana.
 
Viimeisin täydellinen uudistus Vuoksenvahdissa tehtiin vuosituhannen vaihteessa, jolloin keittiö purettiin ja asiakastiloja kasvatettiin. Kuluvalla vuosikymmenellä ravintola on tullut tunnetuksi suosituista bändi-illoistaan.
 
Nyt on taas aika mennä eteenpäin. Tällä kertaa uudistus tehdään kahdessa osassa. 16.11.2017 vaihtuu ravintolan nimi. Uusi nimi Pub Vahti on luonteva valinta, onhan Vuoksenvahti jo pitkään tunnettu lempinimeltään Vahti.
Kevättalvella uudistetaan miljöötä ja ennen terassikauden alkua Pub Vahti valmistuu lopulliseen muotoonsa.
 
- Vuoksenvahti on Lappeenrannan Kolmen Lyhdyn ohella pitkäikäisimpiä toimipaikkojamme. Toteutammekin Vahdin muutokset harkiten ja ravintolan komeaa historiaa vaalien, kertoo Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne.
 
Vahdin ravintolapäällikkönä on vuodesta 1989 saakka toiminut Ritva Munnukka. Ensimmäisen työvuoronsa Munnukka teki ravintolassa jo vuonna 1980.
 
- Toivotamme kaikki vanhat ja uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi meille. Olemme henkilökuntani kanssa fiilistelleet uutta nimeä ja logoa ja pidämme niistä kovasti, kertoo Munnukka.
- Ja vaikka nimi katolla vaihtuu, oven avattuasi sinua odottaa vanha tuttu ja kodikas Vahti, Munnukka jatkaa.