Vuoden allergiateko 2012 Sokos Hotelleille

Allergia- ja astmaliitto on myöntänyt perjantaina 19.10.2012 Helsingin Terveys-messuilla Vuoden allergiateko 2012 -tunnustuksen Sokos Hotelleille. Hotelliketju on tehnyt kuuden vuoden yhteistyöprojektilla määrätietoista työtä tähdätessään parempaan viihtyisyyteen kaikkien asiakkaiden kannalta.

Sokos Hotellit -ketju sai ensimmäisenä hotellina Allergia- ja astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen viime keväänä. Tätä ennen ketju teki kuuden vuoden ajan määrätietoista työtä Allergiatunnus-kriteerien täyttämiseksi.

- Hyvässä hotellissa allergisen tai astmaatikon ei tarvitse tehdä numeroa itsestään, vaan mm. puhdas sisäilma, erikseen sovittu siivousmenetelmä ja hajusteettomien henkilöhygieniatuotteiden saatavuus on otettu huomioon automaattisesti kaikissa huoneissa, sanoo Allergiatunnuksesta vastaava viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

- Sokos Hotellit on tehnyt esimerkillistä työtä asiakaskuntien yhtenäistämiseen ja tavoitteenamme onkin ollut päästä eroon vanhan ajan allergiahuone-nimityksestä. Hotelleissa on läpikäyty myös tupakointi- ja eläinhuoneiden tarkat sijainnit. Hotellin hyvä asiakaspalvelu tarkoittaa parempaa viihtyisyyttä kaikille.

Suurin haaste siivousmenetelmä

Niki Alanko kertoo, että sisustusmateriaalien uusiminen ja siivousmenetelmät vaativat hotelleissa suurimmat ponnistelut. - Arvostamme sitä, että Sokos Hotellit halusi parantaa palveluaan viihtyisyyteen liittyvien asioiden yhteydessä. Työ vaati pitkäjänteisyyttä ja suuriakin panostuksia. Suomalaiset ovat herkkää kansa ja edunvalvontamme myötä olemme onnistuneet yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa madaltamaan matkustuskynnystä kotimaassa.  Haluamme nyt antaa kiitosta Sokos Hotelleille Vuoden allergiateko 2012 -tunnustuksella, Niki Alanko toteaa.

Tällä hetkellä Sokos Hotellit -ketjun 55:stä hotellista 33 kohdetta täyttää Allergiatunnuksen käyttöoikeuskriteerit. Työtä jatketaan edelleen ja tavoitteena on kattaa ketjusta jossain vaiheessa kaikki kohteet.

Allergiatunnus on Allergia- ja astmaliiton myöntämä merkki siitä, että tuote tai palvelu sopii myös herkimmille. Allergiatunnustuotteita on monilla eri tuotesektoreilla kosmetiikasta pesuaineisiin ja pölynimureihin. Puolueettomat asiantuntijat tutkivat tuotteen tai palvelun usein eri kriteerein ennen tunnuksen mahdollista myöntämistä. Lue lisää Allergiatunnuksesta www.allergiatunnus.fi.

Vuoden allergiateko -tunnustus jaetaan liiton historiassa neljännen kerran.

Lisätiedot:
Niki Alanko, viestintäpalvelujen johtaja, Allergia- ja Astmaliitto ry, p. 040-5255982

Kuvassa vasemmalta oikealle:
Peter Jung, konsepti- ja kehitysjohtaja, Sokos Hotels
Heidi Mikkonen, kenttäpäällikkö, Sokos Hotels
Niki Alanko, viestintäpalvelujen johtaja, Allergia- ja Astmaliitto ry