Viron Arvo Pärt -keskus laajenee

Arvo Pärt on onnellinen säveltäjä; hän on maailman esitetyin elossa oleva taiteilija. Syksyllä 2018 avautuu Arvo Pärt -keskuksen uusi osa, josta tulee virolaisen musiikin, kulttuurin ja maailmankulttuurin harrastajien keskus.

Pärtin musiikin ajaton kauneus ja vaikuttavuus on vaikuttanut musiikin tekoon jo usean vuosikymmenen ajan.

Pärt palasi Viroon vuonna 2010 työskenneltyään sitä ennen monta vuotta Berliinissä. Samana vuonna säveltäjä perusti Laulasmaan mäntyjen alle Arvo Pärt -keskuksen, jonka tavoitteena on säilyttää taiteilijan luova perintö. Viron tasavallan juhlavuonna  keskuksessa avautuu uusi, espanjalaisen arkkitehtitoimisto Nieto Sobejano Arquitectos S.L.P.:n suunnittelema rakennus. Rakennuksessa on 140-paikkainen luentosali, näyttelyalue, videohuone sekä opetustiloja. Uuden rakennuksen peruskivi muurattiin 19.6. taiteilijan läsnäollessa. 

 

Arvo Pärtin kappaleita ei esitetä vain konserttihalleissa, vaan niitä voi kuulla myös sadoissa elokuvissa sekä lukuisissa tanssi- ja teatteriesityksissä. Elokuun 23.-25., tallinnalaisessa Sõprus -elokuvateatterissa vietetään Arvo Pärt -elokuvailtoja. Iltojen aikana esitetään elokuvia, joissa Pärtin musiikilla on ollut iso rooli. Sõprus sijiatsee Tallinnan vanhassakaupungissa, viiden minuutin päässä Solo Sokos Hotel Estoriasta. Varaa majoituksesi ja tule viettämään kulttuurintäyteinen loma Tallinnaan!

 

Linkit:

Arvo Pärt Centre
Arvo Pärt Centre's movie nights

Elokuvateatteri Sõprus