Green Key Original Sokos Hotel Vaakuna

Vaasan Original Sokos Hotel Vaakuna sai ympäristösertifikaatin

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa on nyt osa ympäristöystävällistä Green Key -hotelliperhettä

- Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasan myötä olemme jälleen yhtä hotellia lähempänä tavoitettamme, että kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key ympäristömerkki vuoden 2017 loppuun mennessä, lupaa konseptipäällikkö Markus Siitonen SOK majoitus- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Green Key -sertifikaatin saanut hotelli on sitoutunut noudattamaan päivittäisessä toiminnassaan kansainvälisiä Green Key -ympäristökriteerejä. Ne koskevat muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamista, energian- ja vedenkäytön tehostamista, lajittelua ja kierrätystä sekä lähi- ja luomuruokavalikoimaa.

- Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasassa ympäristötyö on luonteva osa jokapäiväistä työtä. Ylpeys lähialueen luonnosta ja lähituotteista näkyy hotellissa monilla tavoin niin ravintolan tarjonnassa kuin hotellihuoneissakin. Asiakkaalle löytyy Vaasan Vaakunasta helpot reittiohjeet tutustua luontoon paikan päällä ja liikkua sinne ekologisesti. Ympäristövaikutusten kannalta tärkeät energia- ja vesitehokkuus sekä jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat Vaakunassa erinomaisessa kunnossa. On ilo saada heidät mukaan Green Key -ohjelmaan, summaa Marketta Viljasaari Green Key -ohjelmapäällikkö Suomen Ympäristökasvatus Oy:stä.

Sertifioituja kohteita on maailmanlaajuisesti lähes 2 400 yhteensä 52 eri maassa. Hotellin tulee täyttää kaikki 60 pakollista kriteeriä ja raportoida hakemuksessaan ympäristötyöstään. Ohjelmaan kuuluu paikan päällä tehtävät auditoinnit, jotka tehdään alussa vuosittain ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo. Merkkiä haetaan uudestaan vuosittain ja samalla raportoidaan ympäristötyön tuloksista ja uusista tavoitteista.

Lue lisää Green Key -ohjelmasta Sokos Hotelleissa

Varaa huone: Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasa

Lisätiedot

Markus Siitonen, konseptipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. +358 50 3663 943, markus.siitonen@sok.fi
Marketta Viljasaari, Green Key -ohjelmapäällikkö, Suomen Ympäristökasvatus Oy, puh. +358 45 600 9250, marketta.viljasaari@ymparistokasvatus.fi