Tutustu Alvar Aalto Taidemenun annokseen videolta!

Alkusyksyn taidemenu tarjoilee herkullisia annoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Alvar Aallon moderneista muodoista. Salven taidemenun pääruoassa maistuu meri, katso lisää videolta!
Taidemenu on Ateneumin taidemuseon ja HOK-Elannon tarjoama kokonaisvaltainen maku- ja kulttuurielämys. Jokaisella mukana olevalla ravintolalla on oma uniikki menunsa, jonka suunnitteluun keittiömestarit ovat hakeneet inspiraatiota Ateneumin Alvar Aalto – Taide ja moderni muoto -näyttelystä.
 
Ravintola Salvessa taidemenun alkuruokavaihtoehtoina on kermainen maa-artisokkakeitto maalaisleivän kera tai kylmäsavustettu porsaanniska metsäsienisalaatilla. Pääruoaksi voi valita pariloitua hirven entrecôtea ja piparjuurivoita tai paistettua siikaa herkullisen mätikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera. Menun suositusviinejä ovat 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kehitetyt Suomi 100 -viinit, joiden etikettejä koristavat rakastetun suomalaisen taiteilijan Tove Janssonin freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa.
- Viini sopii mainiosti kala-annoksen seuraan. Viini on mineraalinen sekä raikas ja rasvainen mätikastike sopii hyvin sen kaveriksi, annosta testaamaan päässyt bloggaaja Sini Jaakkola toteaa.
 
Taidemenun hinta S-Etukortilla on 33 euroa, normaalisti 36 euroa. Menu sisältää alku- ja pääruoan sekä pääsylipun Ateneumin taidemuseoon. Lippu on voimassa 24.9.2017 asti, jolloin päättyy myös Alvar Aallon näyttely. Lue lisää myös muiden HOK-Elannon ravintoloiden taidemenuista>>
 
Tervetuloa nauttimaan ruoasta ja taiteesta kaikilla aisteilla!