Torni Galleria

Torni Galleria Tampereella

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen Torni Galleria tarjoaa merkittävän näyteikkunan pirkanmaalaisille taiteilijoille

Tampereen uudeksi maamerkiksi kohonneen Solo Sokos Hotel Torni Tampereen moderni hotellitorni muodostaa pohjoismaiden suurimman kaupallisen gallerian. Galleria toteutetaan yhteistyössä Tampereen Taitelijaseuran kanssa. Torni Gallerian virallisia avajaisia juhlitaan kutsuvierastilaisuudessa tänään. 

Pinta-alaltaan 19 600 m2 suuruinen Galleria esittelee 22 pirkanmaalaisen ammattikuvataiteilijan tuotantoa yli 300 teoksen verran. Jokainen hotellin 22 asuinkerroksesta on varattu yhden Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijan töiden esittelyyn. Nyt galleriaan valitut työt ovat esillä vuoden 2015 loppuun.

– Hotellin kantavana teemana on tamperelaisuus. Tamperelaisuus ja siihen liittyvät tarinat on tuotu eläväksi hotellin monissa tuote- ja palveluratkaisuissa sekä sisustuksessa. Suuri joukko paikallisia toimijoita on ollut mukana rakentamassa elämyksiä, jotka ovat koettavissa kaikkialla hotellissa. Asiakkaat voivat yhden vierailun aikana kokea sen, mitä Tampere ja tamperelaisuus merkitsevät. Tänään juhlittava Torni Galleria on kunnianosoitus pirkanmaalaiselle taiteelle ja taiteentekijöille, sanoo hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

– Tampereen Taiteilijaseura on jo lähes sada vuoden ajan edistänyt monipuolisella tavalla Pirkanmaan kuvataiteilijoiden työskentelyä. Solo Sokos Hotel Torni Tampereen kanssa yhteistyössä toteutettu galleria on mittakaavaltaan suurimpia hankkeita, joita seuran puitteissa on toteutettu. Se tarjoaa paikallisille taiteilijoille kiinnostavan ja uudenlaisen tavan olla esillä siellä, missä ihmiset luonnostaan liikkuvat, ja sitä kautta mahdollisuuden esitellä taidetta myös uusille kohderyhmille. Näyttelyyn voi tutustua myös Torni Gallerian verkkosivuilla, sanoo Tampereen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta.

– Uusi Torni Galleria piristää osaltaan Tampereen seudun taidevientiä ja toimii innovatiivisena keinona rakentaa yhteistyötä seudun matkailun, elinkeinoelämän ja taiteilijoiden välillä, sanoo Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelujen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.