Teemu Hankasen mielestä ravintolatyössä kaikkein tärkeintä on tehdä asiakkaat onnellisiksi

Ravintolan joukkuepelaaja ei myy pelkkää hampurilaista vaan myös elämyksiä. Ravintolapäällikkö Teemu Hankanen, 33, työskentelee ravintolapäällikkönä ravintola Karoliinassa ja Players Sport Barissa Kotkassa.
 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 5/2021
 
 
Teksti Anu Vallinkoski / Yhteishyvä, kuva Tommi Mattila / Yhteishyvä

Näin Teemu Hankanen kertoo työstään:

Alun perinminusta piti tulla... NHL-pelaaja. Tarinan mukaan tokaisin kerran äidilleni keittiössä kokatessani, että jos minusta ei tule ammattijääkiekkoilijaa, minusta tulee Suomen kuuluisin kokki. Ei tullut kokkia, mutta päädyin ravintola-alalle.

Ravintolapäällikön työ on... monipuolista, ja yllätyksiä tulee päivittäin. Teen kaikkea mahdollista talonmiehen askareista ison johtajan hommiin. Yhtenä hetkenä olen kauluspaita päällä palaverissa ja toisena teen asiakkaalle mojitoa ja kerron puujalkavitsejä. Kahden ravintolan johtaminen onnistuu, kun töissä on tosiammattilaisia. Vanhana joukkuepelaajana luotan siihen, että hommat toimivat, vaikka en ole itse aina paikalla.

Minun kädenjälkeni näkyy... etenkin ravintola Karoliinassa. Sen sisustaminen kirpputori- ja huutokauppalöydöin on ollut minun ja työkaverini Kimin yhteinen projekti. Lähes kaikki Karoliinan sisustuksessa on kierrätettyä ja tuunattua.

Molemmissa ravintoloissani olen ylpeä... siitä, että ne ovat aivan mahtavia työpaikkoja. Minulla ei ole kummassakaan yhtään työkaveria, vaan kaikki ovat ystäviäni. Yhteishenki näkyy arjessamme.

Parhain saamani palaute oli... kun asiakas sanoi, että minusta näkee, että tämä on minun juttuni ja että olen oikealla alalla.

Pahin mokani sattui,kun... lupasin hankkia asiakkaalle komean kukkakimpun keskellä yötä. Vasta luvattuani aloin miettiä, miten lupauksen toteutan. Yhtäkkiä muistin, että olin juuri antanut kukkia silloiselle tyttöystävälleni. Juoksin kotiin ja hain kimpun. Asiakas oli tosi tyytyväinen, mutta tyttöystävä ei.

Ravintolatyössä tärkeintä on... tehdä asiakkaat onnellisiksi. En myy vain yhtä olutta tai hampurilaista, vaan olen aina myynyt elämyksiä. Myymme sitä hetkeä, kun pariskunta on saanut lapset hoitoon ja pääsee pitkästä aikaa treffeille katsomaan toisiaan silmiin tai sitä, kun menee kavereiden kanssa ulos ja muistelee hauskaa iltaa vielä maanantaina työpaikan kahvitauolla.

Soittoruokala Karoliina >>

Players Sports Bar>>