Tarina Sokos Hotellien Pietarin valloituksesta

Tarina Sokos Hotellien Pietarin valloituksesta

Sokos Hotellien liiketoiminnan käynnistämisestä Venäjällä on kulunut kymmenen vuotta. Tänään itärajan takana kohoaa kolme tasokasta, toisistaan poikkeavaa ja kilpailukykyistä hotellia

Yksilöllisyys on edelleen hotellien vahva kilpailuetutekijä

Sokos Hotellien liiketoiminnan käynnistämisestä Venäjällä on kulunut kymmenen vuotta. Vaikka matka on ollut kuoppainen ja vaiherikas, on tavoitteissa kuitenkin onnistuttu, ja tänään itärajan takana kohoaa kolme tasokasta, toisistaan poikkeavaa ja kilpailukykyistä hotellia.

Tarina Sokos Hotellien Pietarin valloituksesta on kiehtova ja täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Se on tarina suomalaisen osaamisen maihinnoususta uuteen kulttuuriin ja kansainväliseen bisnesympäristöön. Se on tarina 23 miljoonan euron investoinnista, mutta ennen kaikkea se on asialleen omistautuneiden ihmisten tarina.

"Alusta lähtien tiedettiin, että tulossa on todella haastava projekti, mutta suurimmat haasteet löytyivätkin lopulta omien korvien välistä. Onnistuminen vaati vahvaa visiota ja tinkimätöntä halua sen toteuttamiseksi sekä täydellistä läsnäoloa ja sopeutumista toimintatapoihin ja kulttuuriin", sanoo Pietarin valloituksen aloittanut ja hotellien ensimmäisenä pääjohtajana toiminut Juhani Järvenpää.

"Markkinat ovat muuttuneet ratkaisevasti kymmenen vuoden takaisesta. Leimallista nykyhetkelle ja lähitulevaisuudelle on talouden epävakaus sekä kasvava ja monipuolistuva hotellitarjonta ja sen myötä koko ajan kiristyvä kilpailu. Sokos Hotellien valttina on kunkin hotellin oma vahva identiteetti ja sen ympärille rakennetut yksilöllistävät tuotteet ja palvelut. Jokainen hotelli tarjoaa omaleimaisen näkökulman yleismaailmallisiin sekä pietarilaisiin ilmiöihin ja kulttuuriin", sanoo Pietarin Sokos Hotellien pääjohtaja Petri Isomäki.

Pietarin rooli merkittävänä eurooppalaisena matkailukaupunkina kasvaa koko ajan. Kaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa. Luovan ja muodikkaan luokan kohde on vaihtumassa Berliinistä Pietariksi. Samanaikaisesti matkailu Pietariin on helpottunut. Nopea junayhteys tuo turistin kolmessa ja puolessa tunnissa Helsingistä kaupungin keskustaan. Myös rajan ylitys autolla ja bussilla on nopeutunut huomattavasti. "Pietarista on nopeasti muodostumassa "Uusi Tallinna" suomalaisille matkailijoille", sanoo Juhani Järvenpää.

Koko huikean tarinan valaiseva teos "Helsinki – Pietari – All night long" julkistetaan Pietarissa tänään Solo Sokos Hotel Palace Bridgessä järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa. Paikalle odotetaan hotellien eri vaiheissa mukana olleita avainhenkilöitä sekä tärkeitä sidosryhmien edustajia.

"Historiikin kirjoittajana minuun teki suuren vaikutuksen haastateltujen avainhenkilöiden avoimuus, jolla he suhtautuivat haastatteluihin. Yhdessä saimme aikaiseksi rehellisen kuvauksen, joka toivottavasti antaa näkökulmia sekä uskallusta myös muille Venäjän markkinoista haaveileville yrityksille", sanoo Saska Aaltonen, toinen teoksen kirjoittajista.

"Alun perin hyvin ennalta suunniteltu kirja kasvoi matkalla kuin vyöryvä lumipallo eri suunnilta tulleiden mahtavien tarinoiden ansiosta. Kirjan tekemisprosessi siis noudatti suorinta tietä välttävää, yllättävän maisemareitin kautta kotiin -logiikkaa, mikä on kirjassa kerrotun Sokos Hotellien Venäjän vuosien tarinan punainen lanka", jatkaa Teemu Kammonen, toinen kirjoittajista. Teemu ja Saska ovat kumpikin tavattavissa julkaisutilaisuudessa.

 

Lisätietoja:

Petri Isomäki, pääjohtaja, Sokotel OOO, +7 921 572 52 45, petri.isomaki@sok.fi

Juhani Järvenpää, 0400 680 544, juhjarvenpaa@gmail.com

Saska Aaltonen, p. 044 215 5669, saska.aaltonen@gmail.com