Tapakset maistuvat suomalaisille - Sevilla & Torero -ravintoloissa uusi ruokalista

Ravintolat Sevilla ja Torero uudistavat ruokalistansa kesän kynnyksellä 4.6. Uudistuvalla ruokalistalla maistuvat espanjalaiset ruokaperinteet.

Ravintolat Sevilla ja Torero uudistavat ruokalistansa kesän kynnyksellä 4.6. Uudistuvalla ruokalistalla maistuvat espanjalaiset ruokaperinteet. Aivan uusi tuttavuus listalla on perinteinen espanjalaisherkku membrillo eli kvittenihilloke. Tapaksia ja pinchoja voi kerätä seurueelle naposteltavaksi isommankin satsin, ja myös jälkiruokien makumaailmaa on viilattu espanjalaisempaan suuntaan.

Jo useamman vuoden listalla ollut paella voidaan nyt valmistaa jopa neljälle. Paellaan käytetään vain aitoa calasparra-riisiä, joka on perinteinen paellariisi. Suomessa harvinaista espanjalaista herkkua on myös mustien Iberico-porsaiden liha. Porsaat elävät luonnonravinnolla, mikä tekee niiden lihasta erityisen mureaa.

Tapakset maistuvat

Tapastelu eli pienten suolaisten makupalojen nautiskeleminen viinin tai oluen yhteydessä on hiljalleen leviämässä Suomeen. Yhä useammin lasilliselle tuleva seurue saattaa ottaa jaettavaksi myös muutaman tapaksen. Tapa on espanjaa, ja tarkoittaa kantta. Alun perin tarkoituksena oli suojata sherrylasia kärpäsiltä, ja lasin kantena käytettiin esimerkiksi kinkkusiivua tai leipäpalaa.

Sevillassa ja Torerossa tapaksia voi nauttia niin alkupaloina kuin napostella lasillisen seurana. Tarjolla on muun muassa oliiveja, marinoituja äyriäisiä, manchego-juustoa membrillohillokkeen kanssa – tai uskallatko kokeilla pimientos de padron, espanjalaisia paahdettuja paprikoita, joista vain joka kymmenes tai joka viides on tulinen?

Tutustu Sevillan uuteen ruokalistaan!

Tutustu Toreron uuteen ruokalistaan