Tapahtumien syksy Tallinnassa

Alkusyksyn lämpimät päivät ja tunnelmalliset pimenevät illat ovat kuin luotuja ulkoilmatapahtumiin kaupungin aukioilla, puistoissa ja kävelykaduilla, mutta myös konsertteihin ja markkinatapahtumiin.

Alkusyksyn lämpimät päivät ja tunnelmalliset pimenevät illat ovat kuin luotuja ulkoilmatapahtumiin kaupungin aukioilla, puistoissa ja kävelykaduilla, mutta myös konsertteihin ja markkinatapahtumiin. Hiljalleen alkaa myös joulufiilis hiipiä mieleen...

SEB Tallinna Maraton, 8.–10.9.

Perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna juostava SEB Tallinna Maraton esittelee tänä vuonna uudistuneen ohjelmansa ja aivan uudet reitit. 

Valo kulkee Kadriorgissa, 20.–21.9.

Kadriorgin puiston jokasyksyisessä tapahtumassa jätetään hyvästit kesälle. Hurmaavan puiston alueelle sytytetään tuhansia kynttilöitä ja asennetaan valoinstallaatioita. Ohjelmaan kuuluvat myös tunnelmalliset konsertit ja illan kruunaava valoesitys. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa nyt kaksipäiväinen ja toimii johdantona Kadriorgin puiston näyttävään 300-vuotisjuhlintaan, joka huipentuu vuonna 2018. 

Tallinnan käsityömessut, 27.–29.10.

Aidon virolaisen käsityön syksyiset suurmyyjäiset Laululavan tiloissa.

Tallinnan ravintolaviikko, 1.-7.11

Tallinnan valtaava Tallinn Restaurant Week aikana saadaan nautti huippuravintoloiden edullisista tarjouksista ja spesiaalimenuista. Vuosien varrella ravintolaviikosta on tullut niin suosittu, että tapahtumaa pidetäänkin kaksi kerta vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Martin markkinat, 16.-19.11

Tallinnan Saku Suurhalli täyttyy virolaisesta kansanperinteesta - Martin markkinat on Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma.

Pimeiden öiden elokuvafestivaali 17.11-3.12

PÖFF tuo kansainvälisen elokuvan tuoreet ilmiöt Tallinnaan, festivaaleilla on pääohjelmisto, kolme alafestivaalia sekä elokuva- ja yhteistuotantomarkkinat. 

Raatihuoneentorin joulutori, 17.11-7.1 tuo kaupunkiin hurmaavan joulutunnelman. Kävijät voivat kierrellä valtavan joulukuusen ympärille pystytetyillä myyntimökeillä tutustumassa laadukkaaseen käsityötarjontaan. Ja kun ostosten teko alkaa uuvuttaa, on ihanaa rentoutua kuuman hehkuviinin, lämpimän keiton ja piparkakkujen äärellä.

Lähde: VisitTallinn