Tallinnan Sokos Hotellien uusi johtaja Klaus Ek suosittelee

Klaus Ek suosittelee kohteita Tallinnaan matkaaville – Rotermannin kortteli ja Baltijaaman tori

"Muutimme perheeni kanssa Viroon puolisen vuotta sitten, rauhalliselle Piritan asuinalueelle. Ajelen sieltä joka aamu kaunista rantatietä pitkin kohti Tallinnan legendaarista maamerkkiä, hotelli Virua", kertoo Tallinnan Sokos Hotellien uusi johtaja Klaus Ek.

"Olen jo löytänyt omat suosikkipaikkani kaupungista. Ehdoton ykkönen on historiallisesti arvokkaista taloista koostuva Rotermannin kortteli matkustajasataman ja hotelli Virun välissä."

Nimensä alue on saanut Tallinnan kuuluisimmalta pohatalta, C. A. Rotermannilta, joka perusti kortteliin kauppiastuomioistuimen vuonna 1829. Liikemies Rotermannin tehtaissa tuotettiin rakennusmateriaaleja niin kotimaahan kuin vientiin. Pian alueella aukesivat myös tislaamo, jauhomylly, nuudelitehdas, villakehräämö ja paljon muuta.

Pitkään unohduksissa ollut teollisuusalue on nyt muuntunut kiinnostavaksi kaupunkiympäristöksi, jossa uusi ja vanha kohtaavat hyvällä maulla. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa ympäristössä shoppailijat pistäytyvät trendiputiikkeihin ja vaatekauppoihin, kuten Suitsuplyhyn, Bershkaan, Stradivariukseen ja Springfieldiin. Rotermannissa sijaitsee myös viihtyisiä kahviloita ja tasokkaita ravintoloita. Illan voi päättää elokuvaelämykseen Tallinnan suurimmassa elokuvateatterissa, Coca-Cola Plazassa.

Klaus tekee viikonlopun ruokaostokset uudistetulla Baltijaaman torilla Kalamajassa "Tori ei ole enää turistinähtävyys vaan tallinnalaisten suosima tapaamis- ja ostospaikka. Yhden katon alta löytyy niin vihanneksia, marjoja ja hedelmiä kuin paikallista lihaa ja kalaa sekä herkullisia levonnaisia. Jos nälkä iskee ruokaostosten lomassa, voi herkutella jossakin alueen katuruokakojuista. Alueella toimii myös suutari, apteekki ja kuntosali. Hyvä yhdistelmä nopeatempoiselle kaupunkilaiselle. Itse ostan joka viikonloppu Muhun leipää, se on todella herkullista Saaremaan voin kanssa."

Molemmat kohteet sijaitsevat aivan Original Sokos Hotel Virun nurkan takana, käy tutustumassa seuraavalla vierailullasi!
 

Linkit:

Rotermann City

Cinema Coca-Cola Plaza

Baltijaaman tori