Hävikkiviikko hävikki hävikinhallinta

Taistelemme ruokahävikkiä vastaan

Ruoka on parasta nautittuna, joten annostele itsellesi sopivasti ja nauti!

Suomessa tuhlataan vuosittain noin 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Biojätteeksi päätyvän ruoan tuottaminen, kuljettaminen, varastoiminen ja valmistaminen aiheuttavat huomattavasti päästöjä – vuosittain roskiin päätyvän ruoan päästöt vastaavat jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta.

Ravintolamme tekevät paljon työtä vähentääkseen ruokahävikkiä ja nostaakseen samalla ruoan arvostusta. Pyrimme vähentämään omasta toiminnastamme johtuvaa ruokahävikkiä 15% vuoteen 2022 mennessä. Hävikin vähentämiseksi teemme konkreettisia asioita päivittäin – lisäksi kehitämme toimintatapojamme, jotta syntyvän ruokahävikin määrä pystyttäisiin minimoimaan. Työskentelyllä on saatu jo nyt vähennettyä ruokajätettä merkittävästi kaikissa ravintoloissamme.

Haluamme heittää haasteen myös asiakkaillemme: syöthän lautasesi tyhjäksi ja otat noutopöydissä vain sen verran ruokaa kuin jaksat syödä. Näin säästät ympäristöä.

Nautitaan siis yhdessä ruoasta, sen verran kuin kerralla jaksamme!