Suomi 100 teemahuoneet – palanen Suomea Viru-hotellissa

Juhlavuoden kunniaksi Original Sokos Hotel Viru kertoo satavuotiaan Suomen kiehtovimpia tarinoita hotellin 18. kerroksen teemahuoneissa, joista avautuu upea näkymä kaupunkiin ja merelle.

Millainen olisi ollut Elien Saarisen suunnittelema Suur-Tallinna? Ketkä ovat Suomen kiekkohistorian virolaistaustaiset leijonat? Mitkä suomalaisbändit tuntevat kaipuuta lahden taakse Viroon? Mitä tarinoita löytyy Tuglas-seuran seikkailijamestari Tapio Mäkeläisen lukuisista opaskirjoista? Suomen Tasavallan juhlavuoden kunniaksi Viru hotelliin on valmistunut yksitoista Suomi100 erikoishuonetta, jotka kertovat kiehtovimmat tarinat sukulaiskansojemme välisestä ystävyydestä ja läheisyydestä. Teemahuoneet on teemoitettu diplomatian, urheilun, musiikin, kulttuurin, viihteen, huumorin, luonnon, talouden, matkailun ja tasa-arvon mukaisiksi. Hyviä unia voi nauttia Fingerporissa tai vaikka  Suomen suurlähetystössä.

HUONE 1801 – KIEKKOLEIJONAT
On helppo väittää, että jääkiekko on suomalaisille kansallisurheilua, mutta on mukaan mahtunut muutama virolainenkin. Kulttipelaajistamme kaksi on virolaisia: Siim "Märkä-Simo" Liivik ja Leo Komarov. Huone on omistettu suomalaiselle jääkiekolle, mutta virolaisin viittein ja näitä kahta sankaria juhlien.

HUONE 1802 – TUTKIMUSMATKAILIJA
Tapio Mäkeläinen on suomalainen kirjailija ja estofiili. Hänen opaskirjansa ovat innostaneet lukemattomat suomalaiset ​​tutustumaan Viroon – Tallinnasta Saarenmaalle ja Latvian rajalle asti. Tapio on esitellyt Viroa yleisesti, opastanut Tallinnan baareihin ja kertonut kaikesta siinä välissä.

Tämä huone kutsuu Tapio Mäkeläisen Viroon. Vieras voi tutustua hänen huomioihinsa, kertomuksiinsa ja parhaisiin vinkkeihinsä, jotka paljastavat matkailijalle Tallinnan parhaiten piilotetut salaisuudet.

HUONE 1803 – PIDÄ HATTU PÄÄSSÄ
Suomalainen muotoilu kohtaa tässä huoneessa virolaisen käsityötaidon, luoden uutta vanhasta – ylijäämäkankaista ja -nahkoista – ja symboloiden Viron ja Suomen yhteistä historiaa ja tulevaisuutta. Kaikki, jopa muoti, kulkee meitä erottavan meren yli – ja vielä pitemmälle. Kolmen suomalaisen suunnittelijan luoma Costo on erinomainen esimerkki tyylin tavoittelusta ilman rajoja. Coston tuotannossa tyyli, ekologia ja kestävä laatu kulkevat käsi kädessä. Suunniteltu Suomessa, valmistettu Virossa.

HUONE 1804 – KUULUISAT ARKKITEHDIT
Suomalainen arkkitehtuuri tunnetaan ympäri maailmaa, ja muutamia esimerkkejä siitä löytyy myös Tallinnasta. Tallinna olisi voinut saada vieläkin suomalaisemman ilmeen, jos Eliel Saarisen visioimasta Suur-Tallinna-hankkeesta olisi tullut totta. Tämä huone esittelee tuota visiota, vaihtoehtoista Tallinnaa, joka ei koskaan toteutunut.

HUONE 1805 – 10000 JÄRVEN MAA
Suomalaiset ja virolaiset jakavat rakkauden metsään ja luontoon yleensä. Metsä on meidän kirkkomme, voisi jopa sanoa. Juhlistamme tätä suhdetta tuomalla yhteen hotellihuoneeseen Vuoden Luontokuva -näyttelyn (2015), jossa valokuvat vaihtuvat.

HUONE 1806 – SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ
Suomen Tallinnan suurlähetystö symboloi maamme läheisiä poliittisia siteitä. Suomalaiset ovat käyneet siellä luultavasti enemmän kuin yhdessäkään toisessa lähetystössä ratkomassa erilaisia pulmatilanteita. Suomalaisten matkailijoiden luonne ja käyttäytyminen ovat muuttuneet, ja nyt jokainen heistä voi pitää itseään suurlähettiläänä – ainakin oleskellessaan tässä huoneessa.

Huone on sisustettu Tallinnan suurlähetystön huonekaluilla ja esineillä, seinille on ripustettu Tallinnassa vierailleiden presidenttien viralliset muotokuvat kautta aikojen.

HUONE 1807 – SUOMALAISET DESIGNKLASSIKOT
Suomalainen muotoilu on maailmankuulua, eikä se ole vain sanahelinää vaan jotain, joka koskettaa meitä kaikkia, tekee elämästämme parempaa ja miellyttävämpää - niin kotona kuin ulkomailla. Sen osoittamiseksi sisustimme huoneen, johon on kerätty 100 suomalaista ikonista designesinettä. Jotkut niistä ovat todellisia esineitä, osa kuvia seinillä, ja jotkut löytyvät sohvapöydän designkirjojen sivuilta.

HUONE 1808 – NÄIN SEN MAIKKARISSA
Suomen televisiolla on ollut erityinen rooli Viron historiassa, ja se on myös vahvistanut virolaisten ja suomalaisten kulttuurista ja kielellistä suhdetta. Tämä huone on omistettu vallankumoukselle, jota ei televisioitu vaan joka alkoi televisiosta. Erityisesti MTV3 oli virolaisille tervetullut ikkuna länteen ja opetti suomen kieltä kahdelle polvelle pohjoisvirolaisia​​.

HUONE 1809 – POPIN LÄHETTILÄÄT
Nostalgia ja kaipuu ovat ikuisia teemoja popmusiikissa aina ja kaikkialla. Sama koskee tietenkin myös suomalaista musiikkia. Eksoottisimpien kohteiden lisäksi suomalaiset ovat aina kaivanneet Viroon. Sehän on loppujen lopuksi vain lahden takana. Tämä huone esittelee suomalaista musiikkia kahden Viroon ikävöineen suomalaisbändin, Neljän Ruusun ja Miljoonasateen kautta. Seinä on kopio Tavastia-klubin takahuoneesta. Tavastia on yksi Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista rock-klubeista. Muusikot niin Suomesta kuin muualta haluavat soittaa Tavastialla ja saada nimmarinsa legendaarisen backstagen seinään.

HUONE 1810 – FINGERPORI
Suomalaisilla on outo, synkkä ja erikoinen huumorintaju, mutta niin on virolaisillakin. Sitä ilmentää yhteinen rakkautemme Pertti Jarlan Fingerporiin, Suomen luultavasti suosituimpaan sarjakuvaan. Huone juhlistaa sitä – mutta erittäin fingerporimaisella tavalla. Siellä on Fingerpori-sarjakuvien ja Fingerpori-tavaran (esimerkiksi Fingerpori-albumi yöpöydän laatikossa raamatun sijaan) lisäksi sisustuselementtejä joistakin ikonisista stripeistä.

SUOMI 1811 – ____ OF FINLAND
Jos taiteilijan nimessä on Finland, hänellä on oltava kansallista merkitystä. Tom of Finland koki menestyksen myöhään, mutta se ei tullut yllätyksenä. Hän on taiteilija, joka ei ole ehkä kaikkien silmille tai mieleen, mutta jonka tarina kannattaa ehdottomasti kertoa. Myös elokuvana. Tämä huone on omistettu Tom of Finland -elokuvalle ja se tarjoaa meille kaikille mahdollisuuden olla ____ of Finland.

Tervetuloa kerrokseen, jossa Suomi juhlii 100. syntymäpäivää ja legendaarisen hotellimme omaa 45. juhlavuotta! Tee Tallinna-matkastasi ikimuistoinen ja nauti lomasta Suomi100 -teemahuoneissa.

Tiedustelut ja varaukset:
Sokos Hotels Tallinn myyntipalvelu puh. +372 680 9300, viru.reservation@sok.fi

Linkit:

https://www.stara.fi/2017/05/17/viru-hotelliin-erikoishuoneet-kiekkoleijonille/

http://www.tallinna24.ee/artikkeli/516503-viru-hotelli-juhlistaa-satavuotiasta-suomea-teemahuoneilla-oman-huoneen-saavat-niin

http://www.is.fi/matkat/art-2000005198577.html

http://www.hs.fi/matka/art-2000005227660.html?share=20913f23cc2988126eafada1c446a167

https://www.facebook.com/mondolehti/

http://www.pealinn.ee/newset/fotod-soome-vabariigi-100-n194622

http://soome100.postimees.ee/4131643/soome-suursaadik-kes-meist-ei-tahaks-oelda-et-olen-oobinud-saatkonnas

http://reisijuht.delfi.ee/news/news/soomlaste-lemmikhotell-viru-kingib-soomele-100-juubeliks-killukese-hotellist?id=78388968

http://www.ohtuleht.ee/808413/soome-100-juubeli-puhul-saab-viru-hotell-homoikoon-tom-of-finlandi-toa

http://kultuur.postimees.ee/4102687/fotod-piilu-esimesena-viru-hotelli-tuppa-mis-puhendatud-rokkmuusikutele

http://tv3play.tv3.ee/sisu/seitsmesed-klipid-2017/838914

http://menu.err.ee/594021/galerii-viru-hotellis-avatud-naitus-raagib-soome-lugu

http://rus.delfi.ee/daily/business/otel-viru-darit-finlyandii-vchest-ee-100-letiya-tematicheskie-nomera?id=78427295