Sports Academy ei ole pelkkää pizzaa ja burgeria

Sports Academyssa asiakas pääsee kokoamaan lounasannokseensa omia suosikkimakujaan. Katso lisää videolta ja ota suunnaksi Citykäytävä.
Helsingin ytimessä, Citykäytävän sykkeessä sijaitseva Sports Academy tarjoilee joka arkipäivä asiakkailleen useita herkullisia lounasvaihtoehtoja. Lounastaja pääsee valitsemaan listalta juuri omaan makuunsa sopivia herkkuja tarjolla olevista pääraaka-aineista, lisukkeista ja lämpimistä tai kylmistä kastikkeista.
 
Pääraaka-ainevaihtoehdoista löytyy broileria, porsaan lehtipihviä, lohta sekä jauheliha- ja falafelpihvejä. Lisukkeeksi voi valita ranskalaiset perunoista tai bataatista valmistettuna, lohkoperunat, lämpimät kasvikset tai vihersalaatin. Annos viimeistellään kastikkeella tai maustevoilla. Valita voi esimerkiksi savuchilistä tai cheddarista valmistetun kastikkeen tai valkosipuli-chilimaustevoin, perinteistä kermaista pippurikastiketta unohtamatta. Lounaan hintaan sisältyy myös pöytiin tarjoiltu herkullinen annossalaatti.
 
Kaikki äitini reseptit -blogia pitävä Nanna Rintala pääsi testaamaan Sports Academyn lounaan. Keittiömestari Joonas Viljanen valmisti Nannan lautaselle paistettua lohta lämpimien kasvisten ja raikkaan lime-jogurttikastikkeen kera. Viiniksi hän suositteli valitsemaan italialaisen Ruffino Lumina Pinot Grigion. Monikäyttöinen kalaviini on kuiva, raikkaan hapokas ja miellyttävän hedelmäinen, ja se sopii monenlaisten ruokien kanssa tarjottavaksi.
- Kuiva, mutta mineraalinen ja hapokas viini leikkaa sopivasti lohen rasvaisuutta, Nanna Rintala arvioi.
 
Sports Academyn lounas tarjoillaan joka arkipäivä kello 11-14. Itse koottavan annoksen lisäksi lounasvaihtoehtona on myös Sportin pizza ja viikoittain vaihtuva burgeri. Pizzan täytteet pääsee valitsemaan itse laajasta valikoimasta. Tervetuloa herkuttelemaan!
 
Tai kokeile kotona:
 
Paistettua lohta ja kasviksia lime-jogurtin kera
(neljälle)
 
4 palaa lohta (á n. 150 g)
 
Kasvikset
280 g porkkanaa
220 g kirsikkatomaatteja
220 g sipulia
220 g neulapapuja
suolaa
mustapippuria
 
Kastike
7 mintun oksaa 
3 limen mehu 
23 valkosipulinkynttä
250 g turkkilaista jogurttia
½ tl suolaa 
 
Puolita porkkanat pitkittäin ja leikkaa pitkiksi vinoviipaleiksi. Esikypsennä keittämällä tai höyryttämällä muutama minuutti ja jäähdytä. Jätä kuitenkin puruvaraa! Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Jos neulapavuissa on mustuneita päitä, leikkaa ne pois. Sekoita kasvikset keskenään. 
 
Valmista kastike. Nypi mintusta lehdet ja hienonna kevyesti. Purista limestä mehu ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
 
Paista lohta ensin kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin muutama minuutti, jonka jälkeen siirrä lohet 200-asteiseen uuniin nahkapuoli ylöspäin. Paista noin 59 minuuttia palan paksuudesta riippuen. Paista sillä aikaa kasvikset pannulla öljytilkassa kuumiksi ja rapeiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
Kasaa kasvikset lautasille ja nosta lohipalat kasvisten päälle. Aseta kastike kauniisti annokseen, mutta älä kuitenkaan peitä rapeaksi paistunutta nahkaa. Viimeistele halutessasi rucolalla ja sitruunalla.
 
Nauti!