Solo Sokos Hotel Torni Tampereen Sata vuotta sankaruutta -kokoelmateos esittelee tamperelaisia olympiamitalisteja

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen Sata vuotta sankaruutta -kokoelmateos esittelee tamperelaisia olympiamitalisteja.

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen julkaisema Sata vuotta sankaruutta -kirja on ensimmäinen teos, johon on koottu tamperelaisia olympiamitalisteja ja heidän saavutuksiaan. Teos julkistettiin virallisesti tänään 24. maaliskuuta Moro Sky Barissa järjestetyssä tilaisuudessa, jota juhlistivat läsnäolollaan myös monet kirjassa esiintyvät urheilijat. Moro Sky Bar on kunnianosoitus tamperelaisille urheilijoille, ja kirjan lisäksi tamperelaisia olympiamitalisteja kunnioitetaan ravintolan Sankareiden seinä -kuvagallerialla ja heidän syntymäpäivinään tarjoiltavalla Sankarin maljalla.

Sata vuotta sankaruutta -kirjassa esitellään esimerkiksi ensimmäinen tamperelainen olympiavoittaja Verner Järvinen, joka voitti kiekonheiton Ateenan olympialaisissa vuonna 1906 sekä talviolympialaisten ensimmäinen suomalainen naiskultamitalisti, hiihtäjä Lydia Wideman-Lehtonen, joka oli ylivoimainen 10 kilometrin hiihdossa Oslon olympialaisissa vuonna 1952. Lisäksi kirjassa ovat mukana muun muassa legendaariset jääkiekkoilijat Raimo Helminen, Timo Jutila ja Janne Ojanen. Kirja on myynnissä ainoastaan Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa.

Kirjan on kirjoittanut toimittaja ja tietokilpailujuontaja Tuomo Kaminen.

– Kirjaprojekti oli minulle erittäin mielenkiintoinen tutkimusmatka tamperelaiseen urheiluhistoriaan. Kirja sisältää muun muassa kiinnostavia urheilutarinoita ja läpileikkauksen urheilulajien muutoksesta vuosikymmenten saatossa. Valitsin kirjaan joukon Tampereella vaikuttaneita olympiamitalisteja, Kaminen kertoo.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on kunnianosoitus Tampereelle ja tamperelaisille ilmiöille. Moro Sky Bar on omistettu tamperelaisille urheilijoille. Tamperelaisten olympiamitalistien esiintuominen on yksi tavoista, joilla hotelli tuo kaupungin tarinaa eläväksi nykypäivän ihmisille. Tamperelaiset olympiamitalistit ovat kirjan lisäksi esillä Moro Sky Barin Sankareiden seinä -kuvagalleriassa.

– Urheilu on yksi Tampereen vahvoista ilmiöistä, ja Tampereelta löytyy monta huipulle päässyttä urheilijaa ja huippusuoritusta. Tästä syntyi idea tamperelaisten urheilusaavutusten esille tuomisesta hotellin huipulle Moro Sky Bariin, kertoo Solo Sokos Hotel Torni Tampereen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

Moro Sky Bar juhlistaa jatkossa tamperelaisia olympiamitalisteja myös Sankarin maljalla, joka on tarjolla ainoastaan heidän syntymäpäivinään. Ensimmäisen kerran Sankarin malja on tarjolla 26.3., joka on vuonna 1895 syntyneen, kolminkertaisen olympiamitalisti Vilho Tuuloksen syntymäpäivä. Kevään aikana juhlistetaan myös esimerkiksi 2. huhtikuuta painija Taisto Kangasniemen ja 9. huhtikuuta sekä voimistelija Ale Saarvalan että jääkiekkoilija Janne Ojasen syntymäpäiviä. Sankarin malja valmistetaan Moro Sky Barin ravintolapäällikön salaisella reseptillä. Juomassa kuohuvat olympiamenestykseen vaadittu sisu sekä voiton makeus.

Tampereen kattojen yllä Moro Sky Barissa voi seurata päivän kiinnostavimpia urheilutapahtumia isolta tv-ruudulta. Moro Sky Barissa katsotaan muun muassa 1.5. alkavia jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja ja nautitaan urheiluhuumasta tiiviimmillään.

Moro Sky Bar on Tampereen ensimmäinen skybar sekä Suomen korkeimmalla sijaitseva baari ja terassi. Asiakaspaikkoja on sisällä 100 ja ulkoterassilla 150. Ravintolaan on kaikilla aina pääsy, joten siksi sinne ei oteta pöytävarauksia eikä sitä voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Moro Sky Bar on sisustettu tyylikkään sporttiseen henkeen.
 

Sata vuotta sankaruutta -kirja, 19,50 €
Myyntipaikat: Moro Sky Bar, Solo Sokos Hotel Torni Tampereen vastaanotto ja minibaarit

Valokuvia osoitteesta http://villivisio.kuvat.fi/kuvat/Solo+Sokos+Hotel+Torni+Tampere+/Moro+Sky+Bar/
Salasana: TorniTampere2014


Lisätietoja:
Mikko Kankaanpää, hotellinjohtaja, Sokotel Oy, p. 050 638 16, mikko.kankaanpaa@sok.fi

Haastattelupyynnöt:
Kati Halttunen, tiedottaja, Villivisio Oy, p. 050 328 0487, kati.halttunen@villivisio.fi


Solo Sokos Hotel Torni Tampere on kohtaamispaikka, jossa voit kokea ainutlaatuisella ja yksilöllisellä tavalla tamperelaisuuden juuret ja ytimen. Kaupungin vaiherikas historia ja kulttuuriperintö tulevat eläväksi hotellin tiloissa ja palveluissa. Tamperelaisuutta on myös hotellin välittävä, rento ja yksilöllinen tapa kohdata asiakkaat. Erityislaatuiset ja osin täysin uuden tyyppiset tilat rohkaisevat inspiroitumaan, haaveilemaan, uskaltamaan ja kohtaamaan uusia asioita ja ihmisiä. Hotelli tarjoaa sivun jokaisen omalle tarinalle, joista muodostuu elävä ja uusiutuva kertomus Tampereesta.