sokos hotels ja hotelli- ja ravintolamuseo yhteistyö

Sokos Hotels ja Hotelli- ja ravintolamuseo yhteistyöhön

Sokos Hotels on solminut yhteistyösopimuksen Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa. Sokos Hotels on toiminut ketjuna tänä vuonna 40 vuotta ja yhteistyö museon kanssa on osa 40-vuotisjuhlintaa. Museo auttaa Sokos Hotels -ketjua dokumentoimaan ja tallentamaan Sokos Hotellien tarinoita ja historiaa.

Sokos Hotels on solminut yhteistyösopimuksen Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa. Sokos Hotels on toiminut ketjuna tänä vuonna 40 vuotta ja yhteistyö museon kanssa on osa 40-vuotisjuhlintaa. Museo auttaa Sokos Hotels -ketjua dokumentoimaan ja tallentamaan Sokos Hotellien tarinoita ja historiaa.

Yksi Hotelli- ja ravintolamuseon tehtävä on tallentaa suomalaista hotelli- ja ravintolahistoriaa. Sokos Hotelleiden 40-vuotisen matkan varrelle mahtuu valtava määrä arvokasta historiatietoa hotellien sisustuksesta ja menuista erilaisiin ammattikuntiin. Tämä tärkeä tieto saadaan nyt dokumentoitua nykyisille ja tuleville sukupolville parhaiden ammattilaisten voimin. 

Historiatietojen tallentamisen lisäksi sopimukseen kuuluu markkinointi- ja tapahtumayhteistyötä, kuten Original Sokos Hotel Vaakunan sviittikaluston ja Solo Sokos Hotel Tornin kuvien esittely museossa sekä ristiinmarkkinointia hotelliketjun ja museon välillä.

Yhteistyö hyödyttää myös Sokos Hotellien hotellivieraita, sillä jatkossa hotelliasukkaat pääsevät tutustumaan tähän kiinnostavaan museoon etuhintaan. Lokakuussa järjestetään museossa Sokos Hotellien juhlavuoden tapahtuma ketjun 40-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Lisätietoa:

Ulla Kivilaakso, markkinointipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 66 288, ulla.kivilaakso@sok.fi
Anu Kehusmaa, museonjohtaja, Hotelli- ja ravintolamuseo, puh. 041 437 7566, anu.kehusmaa@hotellijaravintolamuseo.fi,

Sokos Hotels 40 vuotta
SOK:n hotellit ja motellit organisoitiin Sokos Hotels -ketjuksi vuonna 1974. Hotelleja oli tuolloin 50 Helsingistä Kemijärvelle saakka. Ketjun muodostamisella pyrittiin ennen kaikkea markkinoinnin tehostamiseen luomalla kuvaa yhtenäisestä, korkeatasoisesta ja laajasta hotelliverkostosta.

40-vuotias Sokos Hotels -ketju käy läpi historiansa suurinta brändiuudistusta. Sokos Hotels haluaa olla yksilöllinen monille, ja on jakanut yli 50 hotelliansa Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa kolmeen eri hotellityyppiin, Break-, Original- ja Solo by Sokos Hotels -tyyppeihin.

Hotelli- ja ravintolamuseo
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museo tallentaa ja tutkii majoittumisen ja ruokailun historiaa ja nykypäivää. Museo hoitaa myös Alkon myymälämuseon kokoelmaa.

Teemanäyttely Kasari! vie nostalgiselle makumatkalle 1980-luvun suomalaiseen ruokakulttuuriin. Palveluksessanne! -näyttelyssä voi tutustua suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin, tehdä matkan majoittumisen ja matkailun historiaan, tutustua työntekijöiden arkeen, asettua asiakkaan rooliin ja viihtyä musiikin, laulun ja tanssin parissa.

www.hotellijaravintolamuseo.fi

Kuva: Hotelli- ja ravintolamuseo, Hanne Granlund