Sekoita ja sheikkaa: ideoita mocktaileihin

Mocktailit eli alkoholittomat cocktailit ovat nyt supersuosittuja. Sekoittele herkulliset ja maukkaat juomat, joissa maistuvat kotimainen tuore mustikka ja raikas kurkku.
Rosmariinia ja mustikkaa. Sekoita keskenään tuoreita mustikoita, yhden rosmariininoksan lehdet, hunajaa tai siirappia, tuoretta sitruunamehua, kivennäisvettä ja jäitä. Koristele cocktailtikkuun pujotetuilla mustikoilla ja kokonaisella rosmariininoksalla.
 
Kookosta ja kurkkua. Laita kannuun kookosvettä, ohueksi viipaloituja kurkkusiivuja, limemehua, sokeria ja hakattuja mintunlehtiä. Anna maustua yhdestä kahteen tuntia. Kaada laseihin ja tarjoile.
 
Mustikkaa ja acai-mehua. Sekoita tuoreita mintunlehtiä ja mustikoita, acai-mehua, limemehua ja soodaa. Koristele mustikoilla ja tuoreella mintulla. Acai-marjat edistävät ruoansulatusta ja lisäävät vastustuskykyä.
 
Mustikkainen mojito. Mustikka sopii myös mojitoon. Sheikkaa tuoreita mintunlehtiä, mustikoita, limemehua, siirappia ja soodaa. Koristele tuoreella mintulla ja tarjoile korkeasta lasista.
 
Mustikkasiirappia ja sitruunaa. Keitä itse mustikkasiirappi lisäämällä mustikoita, vettä ja sokeria saman verran kattilaan, keitä kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä 15 minuutin ajan. Laita lasiin murskattua jäätä ja pohjalle mustikkasiirappia. Lisää yhden sitruunan mehu ja täytä kylmällä vedellä. Lävistä mustikoita ja viipaloituja mansikoita puutikkuun ja koristele.
 
Kurkkua ja tuoretta limeä. Lisää seheikkeriin soodaa, murskattuja kurkkuviipaleita, tuoretta limemehua ja siirappia. Sheikkaa, täytä lasi jäämurskalla ja täytä. Leikkaa pitkä kurkkuviipale ja lävistä kerroksittain puutikkuun, koristele.
 
Kurkkua mangon kera. Yhdistä muutama kurkkusiivu, hunajaa tai siirappia, mangososetta, tuoretta limemehua, alkoholitonta inkivääriolutta ja jäitä. Sekoita tai sheikkaa ja koristele mocktail ohuilla limeviipaleilla.