Frans & les Femmes sisustus kattaus Frans & Marie

Seitsemäs Frans & les Femmes -bistro avautuu Vaasassa

Rennon raikkaat Frans & les Femmes -bistrot rantautuvat Vaasaan 2.9., kun Frans & Nicole avaa ovensa. Lähiruoka on noussut monissa bistroissa suosikiksi.

Uudistuneissa Frans & les Femmes -bistroissa lähiruoka on noussut asiakkaiden suosikiksi kautta maan. Bistrojen ruokalistoja laadittaessa on kuultu asiakkaiden toiveet lähiruoasta ja paikallisista mauista. Monelle tutun Fransmanni-ketjun ravintolat muuntuvat parhaillaan Frans & les Femmes -bistroiksi.

Vaasassa perjantaina 2.9. avautuva Frans & Nicole on uudistetuista bistroista seitsemäs. Sana Nicole valikoitui nimeen kunnianosoituksena Vaasan historialle. Kaupunki oli viralliselta nimeltään Nikolainkaupunki vuosien 1855–1917 ajan.

Frans & Nicole -bistrossa merenkurkun ja saariston maut pääsevät esiin talon nimikkoannoksessa. Kevyesti savustettu siika tarjoillaan voikastikkeen kera, lisukkeissa maistuvat paikallinen palsternakka, Maalahden limppu sekä närpiöläiset tomaatit.

"Saamme tarjota merenkurkun siikaa, jota on kutsuttu maailman parhaaksi", iloitsee keittiöpäällikkö Martti Sahala. "Voimme hyödyntää hienosti myös Vaasan sijaintia keskellä Suomen peruna-aittaa. Listalta löytyy myös pohjanmaalaista lihaa. Maksa-annoksessa tarjoiltava puolukka hankitaan bistroon Singsbystä ja tyrnimehu ostetaan suoraan saariston puristamoista."

Useat Frans & les Femmes -bistrot käyttävätkin marjoissa lähituottajia. "Oli mainio näky, kun kokkimme juoksi kokinasussaan noutamaan lisää mansikoita luottotoimittajaltamme Turun kauppatorilta keskellä päivää", muistelee ravintolapäällikkö Minna Laurila Turun Frans & Emilie -bistrosta. Turussa lähituottajia suositaan erityisesti myös kalaruoissa. Talon nimikkoannoksen ahvenet hankitaan suoraan naapurissa sijaitsevasta kauppahallista. Voissa paistetut, rukiiset ahvenet ovat olleet helmikuisista avajaisista lähtien ravintolan myydyimpien annosten joukossa.

Myös Tampereen Frans & Mariessa talon oma annos, eli Rievää ja kuhaa Marien tapaan, on ollut kaiken aikaa yksi suosituimmista annoksista. Paikallinen leipomo valmistaa ohraisen rievän vartavasten bistroa varten. Kuha, kuten myös ravintolassa tarjottava siika ja ahven, tulee Pirkanmaan vesiltä. 

Kuopion Frans & Sophie -bistrossa paikallisväriä korostetaan palvelussa. "Pyrimme tuomaan savolaisen lupsakkuuden esiin asiakkaalle heti ensi hetkestä", kertoo ravintolapäällikkö Mikko Nieminen. "Palvelumme on ammattimaista, mutta ehdottomasti paikallisella twistillä maustettua."

Pohjoisin bistroista, Frans & Chérie Rovaniemellä, tarjoilee paikallisia herkkuja sesongin mukaan. "Kansainvälinen asiakaskuntamme on aina osannut kysyä pororuokien perään, erityisesti talvikaudella. Poronliha tulee lähialueen tuottajilta. Kesällä tarjoilimme paikallista lappilaista siikaa", sanoo ravintolapäällikkö Anne Pallari.

Kaikkien Frans & les Femmes -ravintoloiden sisustus on myös uudistettu raikkaalla, modernilla otteella. Valoisat ja aiempaa selkeälinjaisemmat tilat ovat keränneet kiitosta kanta-asiakkailta ja henkilökunnalta kautta maan. Helsingin Frans & Amélie -bistrossa asiakkaat ovat jopa kyselleet käytettyjen sisustusmateriaalien tuotetietojen perään.

Lisätietoja: 
Mikko Virtanen, Brand Manager, Frans & les Femmes, puh. 010 768 2898, mikko.virtanen@sok.fi

www.fransbistrot.fi

Frans & Nicole, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa, avoinna ma–la 11–24, su 13–23., facebook: @fransnicolevaasa