Satumainen Aurajoki taideteos hehkuu väriä ja valoa Turussa

Satumainen Aurajoki on taideteos, joka hehkuu Turun Aurajoen silloilla ja rannoilla.

Janne Auvisen valo- ja äänitaideteoksista koostuva kokonaisuus on jatkoa viime joulun nähtävyydeksi nousseille Satusilloille. Satumainen Aurajoki –kokonaisuus on esillä Turun asukkaiden ja matkailijoiden ilona kevääseen 5.4.2018 asti.

Taru sormusten herrasta -teema on näkyvillä Satumaisen Aurajoen sisällössä. Teatterisillasta on rakennettu kuusilla, valoilla ja äänimaisemalla Taru sormusten herrasta -fantasiamaailma. Kirjastosilta puolestaan soi klassista musiikkia Turun filharmonisen orkesterin soittamina tallenteina.

Teoksen on suunnitellut valo- ja äänitaiteilija Janne Auvinen yhdessä RYHMÄ 106 -mediataidetiimin kanssa. Tiimiin kuuluvat äänisuunnittelijat Eero Auvinen ja Iiro Laakso, valaistussuunnittelijat Petteri Unkila ja Eero Helle sekä toteutussuunnittelija Oskar Krogell.

Kokonaisuuteen liittyy Satumainen Aurajoki -pelisovellus. Aurajoen rannoilta löytyvistä pisteistä kerätään 11 erilaista ääniraitaa, joista muodostuu yhtenäinen kokonaisuus. Raidoista voi koostaa haluamansa version ja kuunnella äänimaisemaa sovelluksen kautta.

Lataamalla puhelimeesi Satumainen Aurajoki -sovelluksen astut unohtumattomaan pelimaailmaan, joka johdattaa sinut etsimään ääniraitoja Aurajoen läheisyydestä, aina Turun tuomiokirkolta Turun linnalle asti. Keräämällä kaikki ääniteoksen osat voit osallistua arvontaan ja voittaa palkintoja, pääpalkintona Karibian risteily.

Saat sovelluksen kautta myös mahtavia alennuksia Aurajoen rantojen eri toimijoilta; ravintoloista, kahviloista, museoista, gallerioista ja designkaupoista. Alennukset ovat voimassa yhtä kauan kuin seikkailukin, eli 5.4.2018 asti.

Ohjeet sovelluksen lataamiseen tästä

Original Sokos Hotel Hamburger Börs ja City Börs sijaitsevat aivan Aurajoen läheisyydessä, joten voit käydä ihastelemassa valoteoksia yöpymisesi yhteydessä.

Tutustu lisää: 
http://www.turku.fi/satumainenaurajoki