Salaattilounas hampurilaisravintolassa!

Sokos Ravintola Herkun suositut ja herkulliset salaatit ovat saatavilla myös ravintola New Yorkin tilavassa miljöössä Hämeenkadun sykkeessä, rautatieaseman kupeessa. Lounassalaatin voi ottaa mukaan tai nauttia ravintolan ylä- tai alakerrassa. Voit hemmotella itseäsi myös hyvällä hampurilaisella lounas- tai ilta-aikaan.
LEGENDAARISET SALAATIT
Sokos Ravintola Herkun legendaarinen lounassalaattitarjonta on tuttu monelle etenkin Hämeenkadun länsipäässä työskentelevälle. Hämeenkadun itäpäässä sijaitseva ravintola New York on tuonut nämä herkulliset ja edulliset lounassalaatit yksinoikeudella nyt myös tähän osaan keskustaa. Salaatteja on ollut saatavilla arkipäivisin viime lokakuusta lähtien – samasta hetkestä eteenpäin, kun ravintola remontointiin ja ilme uusittiin.
- Syksyllä remontin ja lounaskonseptin uusimisen yhteydessä päätimme, että New York on hyvä paikka tarjota jo tutuksi tulleita lounassalaatteja myös tässä osassa kaupunkia, New Yorkin ravintolapäällikkö Maria Putaansuu sanoo. Sokos Ravintola Herkun salaattien valtti on niiden raikkaus ja tuoreus. Ne valmistetaan joka aamu Sokos Ravintola Herkun keittiössä, josta ne toimitetaan tarjoiltavaksi New Yorkin tiloihin Hämeenkadun toiseen päähän. Salaattilounaaseen kuuluu salaatin lisäksi Sokos Ravintola Herkun oma kastike, tuore leipä ja kahvi tai tee. Valikoimassa huomioidaan myös kasvisten kausittainen saatavuus ja vaihtuvat ruokatrendit. Esimerkiksi vegaaniset ja gluteenittomat salaattivaihtoehdot ovat luontainen osa valikoimaa.
 
HYVÄ RUOKA EDELLÄ
Ravintola New Yorkissa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita. Esimerkiksi ravintolassa tarjoiltavaa Tapolan porsaankylkeä kypsytetään joka aamu viisi tuntia. Sitä toimitetaan ravintolaan useana päivänä viikossa, joten liha on taatusti tuoretta. Jälkiruokalistalta löytyvä New Yorkin nimikkojäätelö on puolestaan Tampereen Jäätelötehtaan käsialaa.
- Kaikkien ruokien osalta on lähdetty siitä, että halutaan tarjota yksinkertaisen ravitsevaa, monipuolista ja hinta-laatusuhteeltaan hyvää ruokaa jokaisen makuun. Sokos Ravintola Herkun salaatit ovat luonnollinen osa tätä jatkumoa, Putaansuu sanoo.
Sokos Ravintola Herkun ja New Yorkin synergia ulottuu myös lounassalaattien ulkopuolelle. Alakerran ravintolan à la carte -listan ruoissa käytetään Sokos Ravintola Herkun kastikkeita. Lisäksi New Yorkin annoksissa käytetyt krutongit ovat peräisin Sokos Ravintola Herkun leipien kantapaloista, jotka pääsevät tätä kautta hyötykäyttöön.
- Tämä on yksi esimerkki toimialojen synergiasta. Lounassalaattien saaminen mukaan New Yorkin tarjontaan on iso juttu, Putaansuu hehkuttaa.
 
RENTOA JA MUTKATONTA MEININKIÄ
New Yorkin mutkattomasta palvelusta konkreettisin esimerkki on ravintolan ylä- ja alakerran muodostama symbioosi. Lounasta saa molemmista; yläkerran vitriinissä on tarjolla Sokos Ravintola Herkun salaatteja, alakerran keittiössä valmistuvat puolestaan muut lounasannokset, kuten pastat, wokit ja burgerit. Paikan päällä syödessään voi valita ruokaileeko ylä- vai alakerrassa. Tilat ovat vapaasti käytettävissä kaikkina aukioloaikoina.
- Moni ei tiedä alakerran olemassaolosta, sillä kadulle näkyy vain yläkerta, joka on usein täynnä. Suurelle osalle tulee yllätyksenä, että alakerrasta löytyy toista sataa asiakaspaikkaa lisää, jossa voi lounastaa tai viettää rentoa iltaa, Putaansuu sanoo.
Toimipaikalla on takanaan jo kymmenvuotinen historia. Alkuaikoina alakerran ruokaravintolan yhteydessä oli myös yökerho, joka saattaa olla monelle tuttu menneiltä vuosilta. Keskeisestä sijainnista johtuen kiireisiä ohikulkijoita riittää, joten uusi nopeampi palvelumalli on otettu hyvin vastaan.
- Uusitun lounaskonseptin ansiosta asiointi on entistä nopeampaa, kun raikkaan salaatin voi napata mukaan tai paikan päällä syödessään maksaa ruoan ennen syömistä. Laskua ei siis tarvitse odotella syömisen jälkeen. Tämä sopii taatusti jokaisen kiireisenkin arkeen, Putaansuu sanoo.
 
NEW YORKIN TOP 5 -tuotteet
1. New York -burgeri
2. Sokos Ravintola Herkun kana-caesarsalaatti
3. Sokos Ravintola Herkun lohisalaatti
4. Sokos Ravintola Herkun yrttinen kana-pastasalaatti
5. Lounasburger naudan jauhelihapihvillä
 
Teksti on ilmestynyt ensimmäisen kerran Tamperelaisessa 18.2.2017.