Ruuanlaitto yhdessä on kivaa!

Tässä keittiömme herkkuresepti syksyn sienirisotolle.

Sienirisotto (4lö)

- Risottoriisi 4dl
- Sieniä 0,3kg
- Salottisipuli 2-3kpl
- Valkosipuli kynsi 2-3kpl
- Timjami 10g
- Oliiviöljy 1dl
- Valkoviini 2dl
- Kanaliemi 1-2L
- Voi 0,2kg
- Parmesan 0,2kg
- Kerma 0,2dl

* Kuutioi sipulit ja pienennä timjami ja kuumenna kanaliemi valmiiksi.
* Kuullota sipulit ja sienet öljyssä ja lisää riisi mutta älä kuullota liikaa ettei riisi ruskistu!!
* Lisää valkoviini ja kiehauta nopeasti. Lisää kanalientä aina tarpeen mukaan n.1-2dl kerrallaan.
   Sekoita koko ajan.
* Lisää voi ja kerma kunnes riisi alkaa olemaan melkein kypsää.
* Lisää lopuksi parmesan ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

- Älä koskaan jätä risottoa yksin!
- Tarjoile heti. Risotto ei odota ruokailijaa vaan ruokailija odottaa risottoa!
- Risoton koostumus tulisi olla hieman valuva. Ei siis puuroa tai velliä.