Rotukarjaviikot käynnissä BBQ Housessa

Rotukarjaviikot tarjoaa herkkusuille parhainta suomalaista rotukarjan pihvilihaa. Annosten kaveriksi sopii erimomaisesti Nederburg Edelrood, jossa maistuu mustaherukka ja karhunvatukka.
Rotukarjaviikot tarjoaa herkkusuille parhainta suomalaista rotukarjan pihvilihaa. Annosten kaveriksi sopii erimomaisesti Nederburg Edelrood, jossa maistuu mustaherukka ja karhunvatukka.
 
 
Kampin kauppakeskuksesta löytyvässä BBQ Housessa on loppuvuoden ajan tarjolla harvinaisia herkkuja. Parhaillaan käynnissä olevien Rotukarjaviikkojen listalta löytyy Suomessa kasvatetun rotukarjan pihvilihaa monessa eri muodossa ja rodussa. Asiakas pääsee valitsemaan pihvin ja lisukkeet makunsa mukaan, ja annos valmistetaan kuumassa laavakivigrillissä parhaista raaka-aineista.
 
Rotukarjamenun listalta löytyy muun muassa härkätartar, jonka tekemistä voi kokeilla myös kotikeittiössä. Annoksen kanssa sopii erinomaisesti etelä-afrikkalainen Nederburg Edelrood, joka toimii pihviviikkojen nimikkoviininä. Sen täyteläinen ja pehmeä maku sopii hyvin liharuoalle ja korostaa sen makua.
 
– Viini on hyvin täyteläinen ja mausteinen, herukkainen. Se korostaa ihanasti tartar-annoksen lihan makua, Kulinaari-blogia pitävä Kimmo Ollila kertoo.
 
Hän rohkaisee kaikkia kokeilemaan itselle tuntemattomampia ja vähän voimakkaampiakin viinejä, joiden joukosta saattaa löytyä todellisia helmiä.
 
Tartar rotukarjan sisäfileestä
(neljälle)
 
320 g  rotukarjan sisäfileetä
1 pieni punasipuli
8 siivua serranokinkkua
2 maustekurkkua
1 rkl worcesterkastiketta
2 tl dijon-sinappia
suolaa, pippuria
12 siivua leipäviipaleita (esim. tumma chiabatta)
2 dl chimichurri-yrttiöljyä
4 viiriäisenmunaa
½ pnt tuoretta basilikaa koristeluun
2 rkl savupaprikakreemiä
 
Chimichurri-yrttiöljy
1 pnt persiljaa
½ pnt korianteria
1 porkkana
2 chilipaprikaa
4 valkosipulinkynttä
4 dl oliiviöljyä
4 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria
 
Savupaprikakreemi
1 dl creme fraichea
½ tl savuchilitahnaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl limemehua
ripaus savupaprikajauhetta, mustapippuria, suolaa ja sokeria
 
 
Leikkaa filee n. 0,5 x 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko punasipuli, puolet serranokinkusta ja maustekurkku pieniksi paloiksi. Sekoita filee, sipuli, maustekurkku, serranokinkku, worcesterkastike ja sinappi, lisää suolaa ja pippuria.
 
Valmista chimichurri-yrttiöljy: soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
 
Valmista savupaprikakreemi: sekoita kaikki aineet keskenään.
 
Laita tartar-massa tiukasti pyöreään muottiin, ja paina hieman saadaksesi tiukahkon koostumuksen ja kauniin muodon. Laita leipäviipaleiden päälle chimichurri-yrttiöljyä ja paahda viipaleet sekä serranokinkku-siivut uunissa tai kuivalla paistinpannulla.
 
Kokoa annos: kumoa tartar muotista lautaselle ja laita päälle viiriäisenmunan keltuainen. Koristele paahdetulla serranokinkulla ja tuoreella basilikalla. Aseta viereen lautaselle paahdetut leipäviipaleet ja savupaprikakreemiä.