Respeti Karitsanpotka ja paahdetut juurekset Sevilla

Resepti Sevillan Karitsanpotkat

Täyteläinen kastike ja hiljalleen kypsennetty liha joka irtoaa luista ja sulaa suussa eivät tarvitse vierelleen kuin maukkaat paahdetut juurekset. Katso resepti!
Sevillan Karitsanpotkat
Neljälle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 5h + maustuminen yön yli
Allergeenit: laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä
 
4 karitsanpotkaa
1 rkl sormisuolaa
 
1 kanelitanko 
1 tl maustepippuria
5 kpl laakerinlehtiä
2 oksaa rosmariinia
½ nippu timjamia
 
50 g tomaattipyreetä
200 g hillosipuleja tai pikkusipuleja
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
½ dl sherryviinietikka tai punaviinietikkaa
3 dl punaviiniä
1 rkl ruokosokeria
2 dl lihalientä
 
Tarjoiluun
4 annosta paahdettuja juureksia
 
Suolaa potkat sormisuolalla ja anna maustua yön yli. Laita potkat pataan ja paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, niin että pinta saa väriä. Tee kanelitangosta, maustepippureista, laakerinlehdistä, rosmariinista ja timjamista nyytti harsoliinan sisään. Kuullota tomaattipyreetä kattilassa hetki.  Lisää loput liemen ainekset sekä maustenyytti ja kiehauta. Kaada liemi potkien päälle ja hauduta pataa uunissa kannen alla 125 asteessa vähintään 4 tuntia, kunnes liha alkaa irtoamaan luusta. Nosta maustepussi pois padasta, tarkista maku ja suurusta halutessasi. Tarjoa karitsanpotkat paahdettujen juuresten kanssa.