Resepti Sevillan Crema Catalana

Ravintola Sevillan Crema Catalana on simppeli ja herkullinen espanjalainen jälkiruoka. Katso resepti ja kokeile kotona!
Sevillan täyteläinen kermavanukas maustetaan appelsiinilla ja kanelilla ja tarjoillaan rapean sokerikuoren kera. 
 
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h 15 min
(gluteeniton, ei sisällä pähkinää)
 
 
2 dl vispikermaa
1 dl kevytmaitoa
½ dl ruokokidesokeria
½ tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
1 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiinin kuorta
4 kananmunan keltuaista
 
pinnalle 2-4 rkl ruokosokeria
koristeluun appelsiinilohkoja, appelsiinin kuorta ja tuoretta minttua
 
Ohjeet: Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaneli sekä appelsiinimehu ja -kuori. Vispaa keltuaiset sekaisin ja lisää kuuma kerma-maitoseos keltuaisiin koko ajan sekoittaen. Anna vaahdon laskeutua tai kuori se pois ja kaada seos annosvuokiin, noin 1 dl per vuoka. Kypsennä 95-asteisessa uunissa noin 5060 minuutin ajan, kunnes massa on kypsää ja alkaa hyytyä. Jäähdytä vuokia ensin hetki pöydällä ja sitten jääkaapissa kelmulla peitettyinä. Ripottele jokaisen annoksen pinnalle ruokosokeria juuri ennen tarjoilua ja paahda kaasupolttimella niin, että sokeri ruskistuu muttei kuitenkaan pala. Koristele crema catalana -annokset appelsiinilohkoilla, ohuilla suikaleilla appelsiininkuorta ja tuoreella mintulla. Herkuttele!