Ravintola Aran lohikeitto resepti

Resepti Ravintola Aran lohikeitto

Ravintola Arassa tarjoillaan joka sunnuntai talon kuuluisaa lohikeittoa. Käy maistamassa lohikeitto paikan päällä tai herkuttele kotona Aran ohjeen mukaan.
Lohikeitto Aran tapaan 
 
Resepti on 4-6 henkilölle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 40 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
1 sipuli 
25 g voita
600 g perunaa
n. 6 dl vettä
1 tl suolaa
5 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 dl kuohukermaa
400 g lohta kuutioina
½ nippu tilliä koristeluun
 
Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa voissa. Kuutioi perunat ja lisää kattilaan veden ja mausteiden kanssa. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä (noin 15 minuuttia). Lisää kerma sekä lohi ja anna kiehua vielä viisi minuuttia kunnes lohi on kypsää. Tarkista maku ja koristele lohikeitto tillillä.