Memphis Hesari Lime Salmon lohi resepti

Resepti Memphis Hesari Lime Salmon

Memphis Hesarin limellä maustettu lohi valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä.
Lisukkeisiin tuo erityistä makua itse valmistettu valkosipuli-timjamiöljy, mutta jos haluat selvitä erityisen helpolla voit myös käyttää valmista maustettua öljyä tai ihan perinteistä maustamatonta oliiviöljyä.
 
Lime salmon by Memphis Hesari 
 
Resepti on neljälle 
Vaikeuaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h 15 min
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää)
 
Valkosipuli-timjamiöljy
2 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa timjamia
 
Limemajoneesi
1 dl majoneesia
½ limen mehu
1 rkl sokeria
suolaa
 
800 g bataattia
suolaa
mustapippuria
150 g portobelloa
150 g lehtikaalia
 
600 g lohta
suolaa
mustapippuria 
 
Koristeluun
1 lime 
tuoretta rucolaa
 
Valmista ensin valkosipuli-timjamiöljy. Kuumenna oliiviöljy pienessä kattilassa keskilämmöllä ja kun öljy on lämmintä lisää joukkoon kuoritut valkosipulit ja timjaminoksat. Pienennä lämpöä ja anna muhia 5 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä.
 
Sekoita limemajoneesin aineet. Pese bataatit ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Valele bataattilohkot timjami-valkosipuliöljyllä, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viipaloi portobellot ja poista lehtikaaleista kova ruoko ja revi paloiksi. Paista portobellot ja lehtikaalit timjami-valkosipuliöljyssä kunnes portobellot ovat saaneet väriä (noin 5 minuuttia). Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
 
Paista suomustetut ja ruodottomat 150 grammaiset lohen annospalat ensin nahkapuolelta rapeaksi öljyssä 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Käännä ja paista vielä toiset 2-3 minuuttia. Tarjoile lime salmon bataattilohkojen, sienipaistoksen ja limemajoneesin kera. Koristele limelohkolla ja rucolalla.