Grill it! Tapiolan risotto resepti

Resepti Grill it! Tapiolan risotto

Grill it! Tapiolan risotto on monikäyttöinen ruoka, jonka voit maustaa haluamillasi lisukkeilla. Katso resepti!
Keväällä sekaan sopii esimerkiksi parsa, syksyllä voit käyttää vaikka sieniä. Annoksen kruunaavat aina tuoreet yrtit ja parmesaanijuusto.
 
Resepti on kahdelle 
Vaikeuaste: keskitaso
Valmistusaika: 35 min
(vege, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Grill it! Tapiolan risotto 
8 dl kasvis- tai kanalientä
150 g parsaa
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
200 g Carnaroli tai Arborio -riisiä
1½ dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesaania raastettuna
½ sitruunan mehu
2 rkl huoneenlämpöistä voita
2 dl vapaavalintaisia yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi kirveliä, basilikaa ja ruohosipulia)
 
Kiehauta liemi ja jätä kattilaan lämpimälle hellalle niin, että liemi pysyy kuumana. Paista parsat ja pilko suupaloiksi. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää riisi, sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen vielä viini. Sekoittele kunnes viinistä ei enää haihdu hapokasta tuoksua ja se on lähes imeytynyt riisiin. Lisää lientä erissä miedolla lämmöllä porisevan riisin joukkoon. Sekoita koko ajan kumilastalla reunoja myöden, jotta riisi kypsyy tasaisesti eikä tartu pohjaan. Riisin kypsyminen kestää noin 13-18 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä maistamalla. Kun kaikki liemi on lisätty ja riisi sopivan kypsää, lisää parmesaaniraaste, sitruunamehu ja voi risoton pinnalle ja anna voin sulaa hetki ennen kuin sekoitat risoton tasaiseksi. Lisää haluamasi yrtit sekä parsat, sekoita ja tarjoile risotto parmesaanijuuston kera.