Klassinen etana-annos syntyy helposti oululaisen Frans & Camille -ravintolan keittiömestarin Mika Jokisen ohjeella.
VALKOSIPULIETANAT NELJÄLLE
24 etanaa
150 g suolaista voita
½ dl valkosipulimurskaa
½ dl hienonnettua persiljaa
1 tl rouhittua mustapippuria
100 g Roquefort-juustoa
Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin. Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin.
Sekoita voihin kaikki mausteet.
Nosta teelusikalla nokare voita jokaisen etanan päälle. Murenna lopuksi päälle roquefortjuusto.
Paista uunissa 250 asteessa n. 10 min.
Tarjoa sitruunalohkojen ja vaalean leivän kanssa.
Frans & les Femmes -ravintoloissa voit tutustua erilaisiin etana-annoksiin koko lokakuun ajan, Etanakuu, 1.-31.10.2018.