Resepti: Tornin Piparminttu-suklaamousse ja vadelmaa

Resepti: Ravintola Tornin piparminttu-suklaamousse ja vadelmaa

Piparminttu-suklaamousse saa makunsa mariannerouheesta. Kokeile kotona!
Ravintola Tornin piparminttu-suklaamousse
Resepti on kuudelle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 3h + yön yli
Kun varmistat että suklaassa ei ole maitotuotteita, on herkku lisäksi vegaaninen.
 
Piparminttu-suklaamousse
100 g tummaa suklaata
½ dl soijamaitoa
50 g marianne-rouhetta
45 g tomusokeria
1 ½ dl vispautuvaa soijakermaa
 
Vadelmasorbet
300 g paseerattua vadelmapyreetä
1 dl vettä
100 g sokeria
15 g glukoosia
 
Sokeripähkinät
150 g pähkinöitä (esim. cashew-, saksan-, pekaani- ja maapähkinöitä)
100 g sokeria
 
Koristeluun
vadelmia
minttua
 
Sulata tumma suklaa ja kuumenna maito. Sekoita marianne-rouhe maitoon niin että rouhe sulaa. Vispaa tomusokeri ja soijakerma löysäksi vaahdoksi ja nostele sekaan mariannemaito ja sulanut suklaa. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
 
Kiehauta kaikki sorbetin ainekset kattilassa ja anna jäähtyä. Paras sorbet tulee jäätelökoneella, mutta voit myös laittaa jäähtyneen massan pakastimeen ja sekoittaa sitä jäätymisen aikana noin puolen tunnin välein, jolloin siitä tulee ilmavampaa.
 
Paahda pähkinät uunissa tai kuivalla pannulla. Sulata sokeri kattilassa anna paahtua kullankeltaiseksi. Kaada varovasti kuuma sokeri pähkinöiden päälle ja anna jäähtyä. Murskaa sokeroidut pähkinät kutterissa.
 
Pursota lautaselle piparminttu-suklaamousse, nosta keskelle pallo vadelmasorbettia ja koristele sokeroiduilla pähkinöillä, vadelmilla ja mintulla.