Resepti: Ravintola Loisteen pippuripihvi

Resepti: Ravintola Loisteen pippuripihvi

Perinteisen pippuripihvin työläin osa on kastike. Katso Loisteen resepti!
Perinteisen pippuripihvin työläin osa on kastike. Valmiilla demi glacella sekin syntyy vaivattomasti. Kun pippuripihvi saa kumppanikseen paahdettuja perunoita ja valkosipulia, ei muuta tarvita.
Ravintola Loisteen pippuripihvi
Resepti on neljälle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 1 h
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Kastike
2 salottisipulia
125 g herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
5 dl kermaa
3 ½ dl demi glacea
1 rkl dijon sinappia
1 rkl ruokosokeria
1 dl konjakkia
suolaa
mustapippuria
 
(½ rkl maizena)
 
4 isoa perunaa
öljyä
suolaa
pippuria
 
2 kokonaista valkosipulia
12 minipaprikaa tai 3 isoa pilkottua paprikaa
1 rkl balsamicoa
 
600 g naudan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
 
Pilko salottisipulit sekä herkkusienet ja kuullota öljyssä. Kaada päälle kerma ja puolet demi glacesta ja keitä kasaan kunnes nestettä on jäljellä 1/3. Siivilöi, lisää loput aineet ja kiehauta. Mausta ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
 
Leikkaa perunoista noin 1,5 senttimetrin paksuisia pölkkyjä, mausta ja öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 20–30 minuuttia. Leikkaa valkosipulit halki poikittain, öljyä ja paahda perunoiden kanssa viimeiset viisitoista minuuttia. Pyöritä minipaprikat öljyssä ja balsamicossa ja paahda uunissa perunoiden kanssa viimeiset 10 minuuttia.
 
Paista pihvit paksuudesta riippuen 3–5 minuuttia per puoli mediumiksi ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile pippuripihvi perunoiden, paprikoiden, kastikkeen ja paahdetun valkosipulin kanssa, rose- ja viherpippureilla koristeltuna.