kaarna Mätipannacottaa kurkkuspagetin kera

Resepti: Raffaellon kana-souvlaki-vartaat ja minttutsatsiki

Ravintola Raffaellon kreikkalaistyyliset souvlaki-vartaat tarjoillaan itse sekoitellun minttutsatsikin kera. Tämä herkullinen annos löytyy ravintolan uudelta ruokalistalta. Voit siis tilata annoksen valmiina myös ravintolakeittiöstä, jos kotona kokkaaminen ei innosta.
Raffaellon kana-souvlaki-vartaat ja minttutsatsiki
(neljälle)
 
500 g maustamaton broilerin rintafilee
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
23 kynttä valkosipulia 
½ ruukku tuoretta rosmariinia
½ ruukku tuoretta timjamia
2 tl suolaa
 
Leikkaa broilerin rintafileet ensin keskeltä kahteen osaan ja sen jälkeen vielä kuutioiksi. Yhdestä rintafileestä pitäisi tulla 45 palaa. Laita broilerin lihat kulhoon, mittaa lihojen joukkoon oliiviöljy, pese sitruuna ja raasta kuori lihan joukkoon, puserra vielä mehu mukaan. Varo raastamasta sitruunan valkoista osaa, sillä muuten maku on kitkerä. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita lihojen joukkoon. Hienonna rosmariini sekä timjami ja lisää mukaan, mausta suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua vuorokauden yli jääkaapissa. Voit hyvin myös esivalmistella lihat aamulla ja grillata illalla.
 
Pujota broilerinpalat vartaisiin ja grillaa kunnes ovat kypsiä. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä kylmässä vedessä 2 tuntia, jotta ne eivät pala niin helposti grillissä. Tarjoile souvlaki-vartaat pitaleipien kanssa, jotka on täytetty salaatilla, tomaatilla, punasipulirenkailla ja minttutsatsikilla. 
 
Minttutsatsiki
1 tuorekurkku
500 g maustamatonta turkkilaista jogurttia 
12 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1 ruukku tuoretta minttua
2 tl suolaa
 
Kuori ja raasta kurkku. Laita raaste valumaan siivilään ja lisää suolaa joukkoon, jotta kurkusta katoaa vesi nopeammin ja tsatsikista ei tule liian vetistä. Sekoita keskenään jugurtti ja kurkkuraaste, murskaa sekaan valkosipulinkynnet. Valkosipulin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hienonna mukaan tuoretta minttua. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa.