Kuhaburger tsatsiki resepti

Resepti: Pajan kuhaburger

Paja Barin kuhaburger on raikas vaihtoehto perinteiselle naudanjauhelihasta valmistetulle hampurilaiselle. Katso resepti ja kokeile kotona!
Tamperelaisen Paja Barin reseptissä kirpeä sipuli ja täyteläinen remoulade yhdistettynä paistettuun kuhaan ja raikkaaseen tsatsikiin luovat makuyhdistelmän, josta on vaikea kieltäytyä.
 
Resepti on neljälle henkilölle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 2 h 15 min
Ruokavaliosopivuudet: soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä selleriä
 
Tsatsiki
½ kurkku
suolaa
1 valkosipulinkynsi
4 oksaa tilliä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
 
Marinoitu punasipuli
2 rkl väkiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
1 punasipuli
suolaa
 
Remoulade-kastike
½ porkkana
1 suolakurkku
1 salottisipuli
4 oksaa lehtipersiljaa
10 ruohosipulin vartta
2 rkl majoneesia
4 rkl ranskankermaa
1 tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
 
1 dl pinaattia
1 dl rucolaa
600 g kuhafileetä
voita
suolaa
4 briossisämpylää
 
Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja mausta suolalla. Laita kurkku siivilään, siivilä sopivan kulhon päälle ja kulho jääkaappiin. Anna valua vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli kelmulla peitettynä. Purista kurkuista vielä ylimääräinen neste. Hienonna valkosipulinkynsi ja tilli ja sekoita ne jogurttiin kurkun sekä sitruunamehun ja -kuoren kanssa.
 
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa niin, että sokeri sulaa. Kuori ja suikaloi punasipuli, mausta liemi suolalla ja aseta sipulit liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi.
 
Valmista remoulade. Raasta porkkana, kuutioi suolakurkku ja hienonna salottisipuli, lehtipersilja sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, ranskankerma ja sinappi keskenään, lisää joukkoon kasvikset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat säästää aikaa, voit käyttää myös valmista remoulade-kastiketta.
 
Valuta marinoituneet punasipulit ja sekoita pinaattiin ja rucolaan. Leikkaa kuhafileistä kylkiruodot v-leikkauksella pois. Paista fileet kirkastetussa voissa rapeiksi, pari minuuttia per puoli ja mausta suolalla. Paahda puolitettujen briossisämpylöiden leikkuupinnat pannulla tai uunissa ja kokoa väliin remouladea, kuhafileitä ja punasipuli-salaattiseosta. Viimeistele kuhaburger tsatsikilla. Ihaile kättesi jälkiä hetki ja sen jälkeen pistele burger parempiin suihin!