Resepti: Oficinan juustokakku

Kaivopihalla sijaitsevan Oficinan laktoositon ja gluteeniton juustokakku on asiakkaiden suosikeista. Valmista kakut purkkeihin tai laseihin ja tarjoile passionliemen kera.
Oficinan juustokakku 
 
Pohja
180 g gluteenittomia kaurakeksejä
75 g laktoositonta voita
 
Kakkumassa
2 dl laktoositonta vispikermaa
100 g maidotonta ja laktoositonta tuorejuustoa
75 g tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
1 tl kanelijauhetta
½ sitruunan kuori raastettuna
3 g liivatejauhetta
2 tl vettä
 
Passionliemi
8 passionhedelmän lihat
4 dl vettä
50 g hillosokeri
 
 
Valmista pohja. Murustele keksi pienemmiksi paloksi, älä tee keksistä jauhetta. Lisää sulanut voi keksin joukkoon ja sekoita massa.
 
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vanilijasokeri, kaneli ja sitruunankuori. Lisää joukkoon liivate-vesiseos. Sekoita ja lisää kerma. Sekoita.
 
Laita purkin tai lasin pohjalle keksimassaa. Älä painele massaa kasaan. Pursota tuorejuustoseos massan päälle (n. 70 g/annos).
 
Anna kakun tekeytyä vähintään 12 tuntia. Tarjoile tuoreiden marjojen ja passionliemen kanssa.
 
Valmista passionliemi. Lisää kaikki aineet blenderiin. Pyöräytä noin 30 sekuntia ja siivilöi.