Resepti: Kappelin blini

Kappelin 150-v historian kunniaksi jaamme kanssasi blinireseptin, jota Kappelin keittiömestarit ovat kehittäneet ja muokanneet vuosien ajan kohti täydellisyyttä.
BLINIPOHJA:
1 l maitoa
12 g kuivahiivaa
0,25 g hienoa merisuolaa
0,25 dl sokeria
650 g tattarijauhoja
- Anna pohjan käydä lämpimässä yön yli.
 
BLINI (12-13 isoa annosta):
525 g blinipohjaa
150 g kirkastettua voita
250 g olutta
210 g vehnäjauhoja
100 g keltuaista
200 g valkuaista
Sekoita blinipohjan joukkoon sula voi, olut, vehnäjauhot ja keltuainen. Vaahdota valkuainen. Nostele vaahdotettu valkuainen blinipohjan joukkoon. Paista blinit kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Reseptin makumaailmaa saa muutettua vaihtamalla oluen laatua blinipohjassa. Tummasta oluesta tulee mallasmaisempi ja IPA:sta hapokkaampi blini.