Resepti: Frans & Amélien suklaakakku

Resepti: Frans & Amélien suklaakakku

Frans & Amelien suklaakakku on täydellinen, kun keskustan suklaa pysyy paistossa sulana. Kokeile kotona!
 Viimeistele herkku vadelmakastikkeella sekä vaniljajäätelöllä ja makuelämys on taattu.
 
Frans & Amelien suklaakakku
12 kpl
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 45 min
(soijaton, ei sisällä pähkinää)
 
Suklaakakku
50 g voita
200 g suklaata
150 g sokeria
5 kpl kananmunia
80 g vehnäjauhoja
12 pientä palaa suklaata
 
Vadelmakastike
250 g vadelmia
20 g sokeria
3 g agar agaria
 
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä
mustikoita
syötäviä kukkia
 
Sulata voi sekä suklaa ja sekoita. Vaahdota sokeri sekä kananmunat ja lisää jauhot. Lisää sitten suklaa ja voi ja kaada massa muffinssivuokiin. Paina taikinan keskelle yksi pala suklaata ja paista 220-asteessa 8 minuuttia.
 
Kiehauta vadelmat ja sokeri ja siivilöi. Laita vadelmasose uudestaan kattilaan, lisää agar agar ja kiehauta kunnes hiutaleet ovat sulaneet. Jäähdytä ja sekoita sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita tahna pursotinpussiin.
 
Tarjoile suklaakakku vadelmakastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa koristeltuna mustikoilla ja syötävillä kukilla.