Bistro Manun ylikypsä porsaan kare resepti

Resepti: Bistro Manun ylikypsä porsaan kare

Porsaan kareen valmistaminen hitaasti vesihauteessa vaatii useamman tunnin aikaa, mutta tuloksena syntyy mehukkainta possua jota olet ikinä maistanut. Katso resepti!
Valmista porsaan kareen viereen vielä täyteläistä selleripyreetä sekä pippurikastiketta, ja maku on varmasti vaivan arvoinen.
 
Bistro Manun ylikypsä porsaan kare
Resepti on 4-6:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 9h
(gluteeniton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
1 kg porsaan karetta
suolaa
mustapippuria
 
Selleripyree
n. 1kg mukulaselleriä
1 l maitoa
100 g voita
2 dl kermaa
suolaa
 
Pippurikastike
½ sipuli
2 rkl dl pippureita ( Rose-, viher- ja mustapippuri)
1 rkl Dijon sinappia
2 cl jaloviinaa
2 dl demi glacea tai vahvaa lihalientä
2 dl kermaa
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
 
Tarjoiluun
paistettuja kasviksia
 
Poista porsaan kareen kylkiluiden välistä lihat ja raaputa kylkiluiden näkyvät päät puhtaaksi kalvoista ja lihasta. Hiero kareen pintaan suolaa ja mustapippuria ja kääri tiukasti kelmuun. Kypsennä vesihauteessa 65 asteessa, kunnes porsaan sisälämpötila on 65 astetta, prosessi saattaa vaatia jopa 4–8 tuntia. Jäähdytä sitten kare ja leikkaa annospaloiksi. Paista kuumassa parilapannussa paloihin kunnon pinta. 
 
Kuori ja pilko sellerit ja keitä kypsäksi maidossa 10–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Siivilöi ja aja monitoimikoneessa kerma-voiseoksen kanssa sileäksi.
 
Freesaa sipulit, pippurit ja sinappi voissa. Lisää jaloviina ja kiehauta alkoholi pois. Lisää lihaliemi ja keitä 10–15min. Lisää sitten kerma ja balsamiviinietikka ja keitä hetki. Siivilöi kastike ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
 
Tarjoile paistettu porsaan kare selleripyreen, pippurikastikkeen ja paistettujen kasvisten kanssa.