Torni, poro, katajanmarjakastike, resepti

Resepti: Belgen karitsaa olutkastikkeen kera

Belge bar & bistro tarjoilee asiakkailleen belgialaisen keittiön parhaita makuja. Kokeile kotikeittiössä Belgen tapaan valmistettua karitsankaretta!
Karitsankare tarjoillaan belgialaisen juurespyreen eli stoempin sekä olutkastikkeen kera.
 
Karitsankaretta stoempilla olutkastikkeessa
(neljälle)
 
Karitsan marinointi
650-700 g karitsankaretta 
3 dl rypsiöljyä
3 limeä
5 oksaa tuoretta rosmariinia
 
Leikkaa kare noin 160 gramman kokoisiin annospaloihin (yleensä noin 4 luuta per syöjä). Laita leikatut kareet yön yli astiaan mureutumaan yhdessä leikattujen limejen, öljyn ja rosmariinien kanssa.
 
Olutkastike 
5 dl demi-glacea
3 dl vaaleaa vehnäolutta
30 g ruskeaa sokeria
2 lihaliemikuutiota
suolaa
mustapippuria
 
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kasaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. 
 
Stoemp eli belgialainen juurespyree
200 g palsternakkaa
200 g porkkanaa 
200 g keltaista porkkanaa
200 g lanttua
200 g kuorittua perunaa
vettä
1 l ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
 
Leikkaa vihannekset ja juurekset kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että kuutiot peittyvät lähes kokonaan. Keitä vihanneksia kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä ja lisää joukkoon kerma. Muhenna sekoitus esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 
 
Lisuke
100 g punasipulia
300 g neulapapuja
8 varrellista miniporkkanaa
50 g voita
suolaa
mustapippuria
 
Leikkaa punasipuli suikaleiksi. Paista kasvikset voissa paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.