Ravintolamme hygieniaturvallisuus 2021

Ravintolamme asiakaspinnat on käsitelty kotimaisella innovatiivisella itsestään desinfioivalla katalyysipinnoitteella.

Virusten ja bakteerien leviämistä kosketuspinnoilta ehkäistään ravintolassamme huolellisen siivouksen lisäksi nyt myös nanoteknologiaan perustuvalla uudella suomalaisella innovaatiolla, valokatalyysipinnoituksella. Pinnoite on hajuton, näkymätön, luonnollisista aineista valmistettu ja ihmiselle täysin myrkytön, mutta bakteerit, mikrobit ja virukset se tappaa tehokkaasti.

Ravintolan, terassin, aulan ja vessojen kosketuspinnat kuten pöydät, tuolit, kassat, maksupäätteet, ovenkahvat, kaiteet, hissit ja muut asiakkaan kanssa kosketuksissa olevat pinnat on käsitelty niin etteivät virukset ja bakteerit leviä tai elä niillä vaan muutuvat vedeksi ja hiilidioksidiksi. Pinnat ovat siis itsestään desinfioivia. Pintahygieniaratkaisuja tarjoavan Nanoksi Finland Oy:n pintojen katalyysikäsittely onkin ensimmäinen laatuaan ja sillä on käsitelty myös koko Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen yleiset tilat. Myös mm. Särkänniemi ja Hoplop huvipuistot on käsitelty samalla pinnoitteella.

Nanoksi Finland Oy:n suorittamalla katalyysipinnoituksella voidaan vähentää koronaviruksen sekä muiden mikrobien leviämistä työpaikoilla ja julkisissa tiloissa. Valokatalyyttinen Nanoksi-pinnoite muodostuu titaanioksidista, joka kemiallisen reaktion seurauksena luo käsiteltävälle pinnalle kestävän ja ihmisille sekä ympäristölle täysin vaarattoman, näkymättömän ja myrkyttömän kalvon.

Nanoksin katalyysipinnoitusta on jo käytetty Suomessa useissa kohteissa, kuten sairaaloissa, hoivakodeissa ja kouluissa. Pinnoituksesta saadut kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Pinnoite vaikuttaa pinnoilla yli vuoden, mutta noin vuosi pinnoituksen jälkeen testauksilla varmistetaan, että pinnoite toimii vielä sillä tavalla kuin sen tulee toimia. Ravintolamme puhtausarvoja on mitattu kuukausi pinnoitteen asentamisen jälkeen ja varsinkin ruokapöydät vastaavat puhtaudeltaan kirurgisia leikkaussaleja.

Ravintolamme on osa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuonetta joka on ensimmäinen suomalainen hotelli, joka on ottanut katalyysipinnoituksen käyttöön. Seurahuoneella  pinnoitustoimenpide on tehty kesällä 2020 ja uusitaan 12 kk myöhemmin. Hotellimme tärkeimpiä arvoja on asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus.