Rauno suosittelee pyöräilemään Kadriorgiin, Piritalle ja Telliskiveen

Rauno suosittelee pyöräilemään Kadriorgiin, Piritalle ja Telliskiveen

Carpe Diem, Carpe Tallinn ei ole Virun nimikkolause syyttä suotta – sijaintimme ansiosta Original Sokos Hotel Virusta pääsee helposti kaikkialle ja aikaa säästyy. Tutustu Tallinnaan paikallisten johdolla.

"Päätin luopua bussikyydeistä ja mennä jatkossa töihin nopeammalla ja ekologisemmalla tavalla eli polkupyörällä", kertoo Original Sokos Hotel Virussa työskentelevä Rauno.  Hän pyöräilee Original-polkupyörällään työpaikalleen hotelli Viruun joka aamu. Tällä ahkeralla pyöräilijällä onkin hyviä vinkkejä, minne polkaista Tallinnan kaupunkilomalla.

Tallinna on mukavan pieni kaupunki polkea. Pyöräillessä välttyy myös liikenneruuhkilta. Polkupyörän selässä näkee ja kokee enemmän. Ja saa myös pienen vapauden tunteen. Vaikka kaupungin keskustassa ei ole vielä juurikaan pyöräteitä, on Tallinna tulossa koko ajan pyöräilijöille ystävällisemmäksi. Ajele siis rauhassa tien reunassa. Jos olet itse auton ratissa, ole huomaavainen pyöräilijöille antamalla heille tilaa - äläkä tuuttaile.

Tässä ovat Raunon kolme suosikkikohdetta pyöräretkille:

Kuntopyöräilystä innostuneiden kannattaa suunnata suoraan koti Piritaa. Kauniissa mäntymetsän reunustamassa merenrantamaisemassa on kiva polkea. Suuntaa Rannikkokansan Museoon (13 km) tai jatka suoraan Viimsin rantakylään (19 km). Tätä reittiä pääset myös Piritan kuntoradalle, joka on pyöräilijöiden suosiossa.

Jos haluat ottaa vähän rauhallisemmin, lähde Kadriorgin tai Telliskiven alueelle. Kadriorgissa voit pyöräillä kultturellin reitin. Ihastele kaunista puistoa joutsenlampineen, upeaa Kadriorgin palatsia, japanilaista puutarhaa, laulujuhlien tapahtumapaikkaa, KUMUn taidemuseota, kahviloita ja piknikpaikkoja. Kaikki tämä on vain viiden minuutin päässä Original Sokos Hotel Virusta.

Ravintolaretkelle pyöräillään Kalamajaan, Telliskiven hipsterikaupunginosaan. Kurkista Balti Jaamin torialueelle ja tutustu värikkäisiin puutaloihin. Alueella on paljon pyöräilijöitä ja toisinaan täällä törmää eriskummallisiin polkuvälineisiin ja hauskoihin retropyöriin. Original Sokos Hotel Viru on vain kolmen kilometrin päässä Kalamajasta.

Vuokraa pyörä tai varaa opastettu pyöräretki yhteistyökumppaniltamme CityBikelta. Omalla pyörällä kulkeville on Tallinnassa ilmaiset pyörien pysäköintipaikat.

Rauno käyttää nopeaa ja nuorten suosimaa Fixie-pyörää, jonka voi designata juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. "Vasta kun jätät ruuhkaiset raitiovaunut ja jumittavan bussiliikenteen, huomaat kuinka vaivatonta pyöräily on. Eli musiikki soimaan ja pyörän selkään", Rauno kehottaa.

Työnteijämme rakastavat Tallinnaa ja haluavat saada myös hotellivieraamme rakastumaan tähän ihanaan kaupunkiin. Carpe Diem, Carpe Tallinn!