Radisson Blu Hotellit haluavat kiinnittää huomiota vesivarantojen riittävyyteen ja puhtaan veden saatavuuteen

Maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon rankattu hotelliketju kampanjoi syyskuussa vastuullisen toiminnan puolesta

Syyskuussa vietetään jälleen Radisson Blu Hotelleissa erityistä vastuullisuuskuukautta, jonka aikana hotellit kertovat aktiivisesta työstään kestävän kehityksen osalta, ja nostavat keskusteluun tärkeitä ympäristöteemoja. Tänä vuonna kuukauden fokus on maailman vesivarantojen riittävyydessä ja puhtaan veden saatavuudessa.

  • Yksi matkailija käyttää hotellissa majoittuessaan keskimäärin noin 225 litraa vettä vuorokaudessa. Kotona ollessa vastaava kulutus on 139 litraa, eli matkoilla kuluu keskimäärin 63% enemmän vettä. Siksi hotellin toimenpiteillä ja opastuksella on merkittävä vaikutus vedenkulutuksen vähentämiseen, sanoo Suomen Radisson Blu Hotellien Brand Manager Mika Riuttanen.

Syyskuun ajan hotellin henkilökunta kertoo asiakkaille vinkkejä vedenkulutuksen vähentämiseksi vierailun aikana. Perinteisen pyyhkeiden uudelleenkäytön lisäksi vierailla on mahdollisuus pyytää jättämään huone siistimättä useampipäiväisen vierailun yhteydessä. Jokaisesta tempauksessa mukana olevasta huoneesta lahjoitetaan 3 euroa kansanivälisen Just a Drop -kampanjaan, jolla tuetaan vedenpuhdistushankkeita Keniassa, Intiassa ja Perussa. Jo neljän huoneen siivoamatta jättäminen vierailun aikana takaa yhdelle kehitysmaan lapselle puhtaan juomaveden koko eliniäksi.

Ympäristömerkki Green Keyllä sertifioidut Radisson Blu Hotellit kehittävät jatkuvasti palveluitaan siten, että niiden avulla voidaan aktiivisesti vaikuttaa ympäristöasiohin.

  • Olemme jo aiemmin luopuneet ulkomaisesta pullotetusta vedestä hotelleissa. Käytämme vain kotimaista pullovettä tai paikan päällä pullotettua vettä. Pari vuotta sitten uudistimme aamupalamme, joka nyt entistä suurempien elämysten lisäksi mahdollistaa pienemmän vedenkulutuksen. Uuden aamiaisen vesijalanjälki on 25% pienempi kuin se oli aiemmin. Lisäksi olemme tänä vuonna uudistaneet maailmanlaajuisesti myös kokouspalvelumme siten, että kompensoimme automaattisesti kaikkien meillä järjestettyjen kokousten hiilijalanjäljen, kertoo Mika Riuttanen.

Ympäristövastuun lisäksi yhteiskuntavastuu on osa Radisson Blu Hotellien vastuullisuustoimintaa. Syyskuun vastuullisuuskuukauden aikana tuetaan yhteistyökumppanin Helsinki Mission toimintaa vanhusten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Keräykseen voi osallistua kaikissa Suomen Radisson Blu Hotelleissa koko syyskuun ajan.