Pulla, kahvipöydän todellinen klassikko

Kun tuhannelta vastaajalta kysyttiin, mikä herkku kuuluu ehdottomasti suomalaiseen kahvipöytään, nousi pulla selvästi ykkösvalinnaksi.
Suomalaisen kahvipöydän suosituin herkku on ylivoimaisesti pulla. Tämä selvisi Lantmännen Unibaken tilaamassa suuressa pullakyselyssä, jossa tuhat suomalaista kertoi mielipiteensä pullista ja suomalaisesta pullakulttuurista.
 
Pullatuotteista korvapuusti ja kanelikierrepulla ovat kirkkaasti kaikkien myyntitilastojen kärjessä. Eikä ihmekään, lähes puolet pullakyselyn tuhannesta vastaajasta valitsi korvapuustin omaksi lempipullakseen. Vuosien saatossa korvapuusti on vakiinnuttanut asemansa ykköspullana vahvan kanelitäytteensä, mehevän sisuksen ja tutun muodon avulla.
 
Täytepullat pitävät pintansa
Korvapuustin lisäksi perinteinen voisilmäpulla ja erilaiset täytepullat maistuvat myös suomalaisille. Yli 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoikin syövänsä pullaa vähintään kerran viikossa.
 
Pulla on klassikkotuote myös esimerkiksi kahviloissa, joihin tullaan paitsi nautiskelemaan kahvista ja herkuista, myös viettämään aikaa. Enemmistö kyselyn vastaajista kertoi myös, että paras makupari pullaherkulle on suodatinkahvi, joka tekee suomalaisista todellista pullakahvikansaa.
 
Pulla maistuu kahviloissa, liikenneasemilla ja muualla herkkuna hyvin myös siksi, että tuoreen pullan leipomisesta itse on sen verran vaivaa, että ihmiset ostavat mielellään tuoretta pullaa kodin ulkopuolella. Kanelin ja kardemumman tuoksut ohjaavat myös helposti nappaamaan pullan mukaan lähes huomaamatta.
Vastaajien mukaan parhaimmalta pulla maistuu perheen (46 %) tai ystävien (26 %) seurassa nautittuna. Yhteisöllisyys tuntuukin liittyvän pullakulttuuriin. Pullaa syödään paitsi herkuttelutarkoituksessa, mutta myös siksi, että sitä tarjotaan.
 
Faktaa pullasta:
45 % pitää korvapuustia parhaana pullana
49 % syö pullaa, kun tekee mieli herkkua
46 % syö mieluiten pullaa perheen parissa
58 % mielestä pullaa ei saa puolittaa
61 % valitsee suodatinkahvin pullan kumppaniksi
 
Paikkoja herkullisille pullahetkille löydät esimerkiksi Coffee Housesta, Pressosta, tai kotikaupunkisi kahvilat -hausta.