Puiston jengi ei laadusta tingi

Ravintola Puisto haluaa tarjota jotain muuta kuin "ihan hyvää". Ruoan on oltava WOW, OOH ja LISÄÄ!
Tuoreet, laadukkaat raaka-aineet ovat loistava lähtökohta, mutta porkkana on lopulta vain porkkana. Tarvitaan ihmisiä, jotka loihtivat aineksista makuelämyksiä ruokailijoiden nautittavaksi. Niinpä Puisto sai vetäjikseen ammattilaiset, joilla on kokemusta ja näkemystä. Heitä kannattaa jututtaa! Kysytään tärkeintä työvälinettä – onkohan se huippuluokan ammattilaisveitsi?
 
– Henkilökunta, sanoo keittiöpäällikkö.
– Henkilökunta, sanoo ravintolapäällikkö.
Arvaat varmaan…
– Henkilökunta. Ilman sitä en ole mitään, sanoo keittiömestari.
 
Siinäpä meillä on yhteen hiiligrilliin puhaltajat! He saavat niin konkarit kuin nuoret kyvyt ylittämään itsensä ja naurun nousemaan kuin taikina. Ammattikeittiössä näet lentää pizzapohjan lisäksi ronski huumori. Kun toisia tsempataan kreiseillä heitoilla, kiire ei tunnu kiireeltä vaan tekemisen meiningiltä. 
 
 

Keittiömestari Mika

Puiston keittiö on tulinen paikka. Ensinnäkin ne elävän tulen uunit. Toinen juttu on se tulinen työtahti. (Molempia voit vilkaista, kun Puistossa pyörähdät. Yläkerran keittiö on avokeittiö ja alakerrankin keittiöön on helppo kurkistaa.)

Keittiössä työtä ja ruoanvalmistusta johtaa keittiömestari Mika Hellstén. Annokset nousevat lautasille vauhdilla ja eri työpisteet pysyvät tarkasti rytmissä. Mikan johtamisfilosofiana on olla läsnä mutta näkymätön. Kannustaen eikä kyykyttäen. Sellaiseksi kypsyy, kun taustalla on vuosia à la cartea ja Rôtisseurs-toimintaa.

Maalla kasvaneena Mika on oppinut arvostamaan raaka-aineita ja ruokaa. Vaatii valtavasti työtä, että ainekset päätyvät lautaselle. Siinä mielessä Puisto on Mikalle juuri oikea paikka: raaka-aineisiin suhtaudutaan intohimoisesti ja samalla koko Tampereen ruokakulttuuriin tuodaan uutta raikasta otetta.

Mikan mielestä hyvä ruoka on sellaista, jota haluaisi annoksen loputtua syödä vielä hieman lisää ja josta jää hyvä makumuisto. Sellainen on Puiston täyteläinen ja kuohkea tiramisu, jota keittiömestari itse voi syödä parikin annosta kuin huomaamatta.