PKO avaa ravintoloita vaiheittain ja turvallisuus edellä

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avaa 1.6. alkavalla viikolla useita ravintoloitaan. Hotelleista Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa on ollut avoinna koko ajan, ja seuraavaksi avataan 18.6. Break Sokos Hotel Koli Lieksassa.
Kaikissa toimipaikoissa mennään turvallisuus edellä eli tehostetut turvallisuustoimet ja -järjestelyt mahdollistavat henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisen asioinnin ja työskentelyn. Olemme innoissamme saadessamme avata ravintoloitamme ja kutsua työntekijät takaisin töihin sekä päästessämme palvelemaan omistajiamme ja muita tärkeitä asiakkaitamme.
 
 
Jatkopäätöksiä tilanteen mukaisesti
1.6. alkaen PKO:n ravintoloista Joensuussa ovensa avaavat: Amarillo, Fafa's, Sokoksen Hesburger, Takatasku, Prisman ravintolamaailman Presso ja Hesburger sekä Leiketupa. Ravintolat Aittaranta, Bar Play ja Rosso avautuvat 4.6.
Hotelleista Break Sokos Hotel Koli ravintoloineen avaa ovensa Lieksassa 18.6.
 
Alustavan suunnitelman mukaan heinäkuussa avautuu Joensuussa Coffee House (2.7.) ja Break Sokos Hotel Bomba kylpylöineen ja ravintoloineen avaa ovensa Nurmeksessa 17.7.
Joensuussa Original Sokos Hotel Kimmel sekä sen yhteydessä oleva Fransmanni-ravintola avaavat ovensa elokuussa. Myös Torero avautuu elokuussa.
 
Ravintoloista toistaiseksi suljettuna pysyvät Joensuussa sijaitsevat Kimmelin iltaravintolat, Bepop, Kolumbus, Las Palmas, Vispiläkauppa ja PizzaBuffa sekä Kiteen Karhu, ravintola Lempi Nurmeksessa ja kahvila Sumppi Valtimolla.
 
Hotelleiden ja ravintoloiden kysyntätilannetta sekä koronatilannetta seurataan tarkkaan. Tilanteen kehittymisen sekä viranomaisten ohjeiden mukaan teemme tarvittaessa nopeita päätöksiä yksiköiden avaamisista tai tarvittaessa sulkemisista.
 
Turvallisuudesta ei tingitä
Kaikissa avautuvissa toimipaikoissa noudatetaan tehostettua hygieniaa sekä turvallista asiointia edistäviä toimenpiteitä, kuten kassapleksejä, etäisyydestä kertovia tarroja, ohjausta tehostettuun käsien pesuun sekä saatavilla olevaa käsidesiä jne. Henkilökunnalla on myös tarkka ohjeistus henkilökohtaiseen ja yleiseen hygieniaan, minkä lisäksi asiakkaita opastetaan eri tavoin turvalliseen asiointiin. Ravintoloissa ja ravintolasaleissa asiakaspöydät ja istumapaikat sijoitellaan riittävillä turvaväleillä. Hotelleissa puolestaan esimerkiksi huonesiivousta on tehostettu merkittävästi.