PizzaBuffa Nähdään

PizzaBuffasta eväät liikenneturvallisuuteen

PizzaBuffa-ravintolat opastavat tänä syksynä lapsia näkymään paremmin liikenteessä. Heijastimet ja valo pyörässä ovat tärkeimmät apuvälineet.
Syksyllä valo vähenee ja on tärkeää tulla nähdyksi. Heijastin on tärkeä turvaväline, joka parantaa ratkaisevasti lapsen - ja aikuisen - mahdollisuutta tulla nähdyksi pimeässä. Selvitysten mukaan lähivaloilla ajava autoilija voi havaita jalankulkijan heijastimen jo 350 metrin päästä. Ilman heijastinta havainnointietäisyys kutistuu vain 50 metriin.
 
Mukanaoleva heijastin on paras heijastin, muista siis käyttää heijastintasi! Riippuva heijastin kiinnitetään lantion ja polvien väliselle alueelle. Siinä se voi vapaasti heilua ja osuu parhaiten auton valoihin. Heijastinliivi antaa parhaan näkyvyyden. Liivi kannattaa pukea päälle ainakin lenkillä ja koiraa ulkoiluttaessa. Koirille on omat liivinsä. Heijastin kuluu ahkerassa käytössä, joten kulunut tai rikkoutunut heijastin pitää muistaa vaihtaa uuteen.
 
Pyörällä kuljetaan valot päällä. Eteenpäin osoittavan valon tulee olla valkoista tai vaaleankeltaista. Jos pyörässä on takavalo, sen tulee näyttää punaista valoa. Pyörään kiinnitettävän ajovalon sijasta pyöräilijä saa käyttää otsalamppua tai muuta pyöräilijään kiinnitettävää valoa. Heijastimet kuuluvat myös pyörään ja niitä tulee olla monta.
 
Aikuisilla on vastuu siitä, että lapset tuntevat olonsa liikenteessä turvalliseksi. Muista siis ajaa hiljempaa, pysähtyä suojatien edessä ja unohtaa kännykän käyttö ajaessa. Pimeänä vuodenaikana kaikki tämä on erityisen tärkeää.
 
PizzaBuffat jakavat 1.10. alkaen kaikissa ketjun ravintoloissa lapsille heijastimia ja Nähdään! -liikennekirjasia. Kirjasessa kerrotaan, miten lapset voivat liikkua turvallisesti liikenteessä pimeänä vuodenaikana niin jalan kuin pyörällä. Ravintoloissa jaettava heijastin on tehty Suomessa ja varustettu Työterveyslaitoksen CE-merkinnällä.
 
Nähdään! -kampanja on osa PizzaBuffa -ketjun vastuullisuustyötä.