Pirkanmaan Osuuskaupan OMA American Lager

Tulokas on saatavilla kaikissa Pirkanmaan Osuuskaupan anniskelu- ja ruokaravintoloissa eli Tuopissa, Kivenheitossa, Tiikerihaissa, Public Cornerissa, Hovipojassa, New Yorkissa ja Kustaa Bar & Kitchenissä.
Ryhmäpäällikkö Marko Lehtinen kohottaa kesäisen vihreällä etiketillä varustetun pullon huulilleen. Lyhyen maistelun jälkeen miehen suu kääntyy hymyyn. – Kyllähän tämä on juuri sitä mitä haluttiinkin, Marko toteaa tyytyväisenä. 
 
Huhtikuussa lanseerattu OMA on aromaattinen, amerikkalaisilla lajikkeilla humaloitu American lager -tyylinen olut, joka on Mallaskosken panimon käsialaa. – Mallaskoskella on pitkä kokemus oluen panemisesta ja heidän aiemmat tuotteensa vakuuttivat meidät nopeasti, Marko valottaa tuottajavalintaa. – Lisäksi panimo edustaa suomalaista pienpanimokultturia parhaimmillaan, mitä halu-amme myös tukea.
 
Oluen reseptiä ja makumaailmaa panimon kanssa työsti osuuskaupasta Markon lisäksi Tuopin ravintolapäällikkö Peter Lampinen. 
 
Uusi OMA sopii seurustelujuomaksi, mutta erityisen hienosti olut nousee esiin perinteisen pubiruoan kanssa. – Burgerit, makkarat, pizzat ja muut maustetut tai rasvaiset ruoat saavat OMAsta oivallisen kumppanin, Marko kehaisee. 
 
Pirkanmaan Osuuskaupan OMA American Lagerin edeltäjä OMA American IPA lanseerattiin vuoden 2015 lopussa. Se oli myynnissä osuuskaupan ravintoloissa, ja kauppavahvuinen versio tuli myöhemmin myyntiin myös osuuskaupan ruokakauppoihin.