Oscarin tarina

Oscar Pub & Grillin historia juontaa juurensa aina 1800 - luvun lopulle. Tiesitkö sinä tämän Oscarin historiasta?

Turun parhaalla paikalla sijaitsevassa Hamburger Börsissä hyvällä ruoalla on pitkät perinteet. Toimelias konttoristi Oscar Waldemar Aspelund aloitti ravintolatoiminnan vuonna 1895 avaamalla Hamburger Bierhallen.

 

Vuosituhannen vaihteen rauhallisessa tunnelmassa ihmiset nauttivat muun muassa blineistä ja kaviaarista, rapupiiraasta sekä salvukukosta. Tuolloin vasta 23-vuotiaan ravintoloitsijan erikoisuus oli "kramsfågel" eli syötävät pikkulinnut. Voidaankin sanoa, että Hamburger Börs on aina ollut askeleen edellä, mitä tulee herrasväen herkkuihin. Oscar tavoitti ajan hengen ja päätteli aivan oikein, että herrasväenkin pitää päästä aika ajoin hieman rentoutumaan. Viini on viisasten juoma, Oscar tuumi, ja anoi anniskelulupaa. Nuori ravintoloitsija järkeili, että koska jotkut ihmiset eivät voineet terveydellisistä syistä nauttia mallasjuomia ateriallaan, heille pitäisi voida tarjota viiniä ja väkeviä juomia. Ravintola saikin lupansa jo samana vuonna.

 

Hyvässä seurassa ja kiireettömästi nautittuna tynnyriviini, parhaat pullotetut viinit sekä useat erilaiset punssit maistuivat erityisen hyvältä. Hamburger Börsin Bierhallessa ei koskaan ollut pulaa seurasta, ja usein myös Oscar itse nähtiin seurustelemassa vieraiden kanssa. Viihtymisen aikakausi on jatkunut Hamburger Börsissä keskeytyksettä aina näihin päiviin asti.

 

Lähde: "Börsin historia", professori Toivo T. Rinne, Turun maakuntamuseon johtaja

 

Varaa pöytäsi Oscariin tästä 

 

Lämpimästi tervetuloa osaksi Oscarin tarinaa!

 

Oscar Pub & Grill
Original Sokos Hotel Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6, Turku