Original Sokos Hotel Vaakunan uudistetuista huoneista avautuu parvekenäkymä yli Helsingin

Klassikkohotelli Original Sokos Hotel Vaakunan ensimmäinen uudistettu huonekerros on valmis. Yhdeksännen kerroksen huoneiden erikoisuutena ovat kauniisti sisustetut näköalaparvekkeet, joilta voi ihailla eri suuntiin aukeavia Helsinki-näkymiä. Parvekkeellisia huoneita on yhteensä 46. Vaakuna uudistuu vuoden 2018 aikana. Kaikki hotellin huoneet, huonekerrokset ja hotelliaula uudistetaan.

"Ensimmäisenä valmistunut huonekerros parvekkeellisine huoneineen on osoitus siitä, miten hotelli tuodaan tähän päivään sen 66-vuotista historiaa kunnioittaen", hotellinjohtaja Mika Mustasilta sanoo. "Olemme onnekkaita, että olympiavuonna 1952 avautuneesta Vaakunasta löytyy vielä paljon alkuperäisiä kalusteita, valaisimia ja muita upeita yksityiskohtia, jotka pääsevät nyt uudistuksen myötä entiseen loistoonsa."

Yhdeksännen kerroksen superior-huoneiden kattovalaisimet ovat valaisinmuotoilija Paavo Tynellin käsialaa. Pöytävalaisimet ovat uusia, mutta ne on suunniteltu ja valmistettu Tynellin muotokieltä kunnioittaen.

Huoneiden klassiset, arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelemat alkuperäiset nojatuolit, verhoiltiin uudelleen 1950-luvun värimaailmaa toistavin tekstiilein. Hotelliaulasta tutut rauhankyyhkyt ovat lennähtäneet huoneiden seinille, ja hotellin alkuperäistunnus, kullanvärinen vaakuna, toistuu tekstiileissä ja painotuotteissa.

Uniikkia hotelli Vaakunassa on yhdeksännen kerroksen hotellihuoneissa olevat, eri ilmansuuntiin avautuvat parvekkeet. Tilavilla parvekkeilla voi nauttia upeista Helsinki-maisemista ja vaikka syödä aamiaisen tai illallisen. "Kanta-asiakkaamme haluavat tilata upeina kesäaamuina aamiaisensa suoraan parvekkeella nautittavaksi", kertoo Vaakunan hotellipäällikkö Hilkka Lehtinen. "Näköalaparvekkeet tarjoavat liikematkailijoille myös ainutlaatuisen paikan jatkaa työpäivää kauniilla säällä."

"Parvekkeita ja sviittien terasseja voi hyödyntää mainiosti myös erilaisina juhlahetkinä. Esimerkiksi saunasviitin iso, eduskuntatalon suuntaan aukeava terassi sopii loistavasti auringonlaskun ihailemiseen vaikka isommankin seurueen kesken", hotellinjohtaja Mika Mustasilta täydentää. 

Yhdeksänteen kerrokseen on saatu uudistuksen myötä kokonaan uusi huonetyyppi, Superior X, jossa laadukkaaseen varustelutasoon on lisätty ripaus lisäluksusta. Avarissa huoneissa nautit yöunista tavallista leveämmillä, 180-senttisillä sängyillä. Huoneiden terasseilta löytyy pöytäryhmän lisäksi aurinkotuoleja, joilla makoillen voi silmäillä Mannerheimintien yli aukeavia näkymiä.

Vaakunan yhdeksännessä eli ylimmässä huonekerroksessa on yhteensä 50 huonetta, joista kaksi sviittiä ja yksi saunasviitti. Myös aula- ja käytävätilat on uudistettu. Koska majoituskerros on rakennushistoriallisesti suojeltu, on Helsingin kaupunginmuseo ollut tiiviisti mukana uudistusprojektissa.

Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu vaiheittain, huonekerros kerrallaan. Hotelli toimii muutostöiden aikana normaalisti. Uudistus valmistuu alkuvuodesta 2019. Tuolloin kaikki huoneet sekä aulatilat ovat valmiina ja huokuvat 1950-luvun tunnelmaa 2020-luvun asiakkaan vaatimustason täyttäen.