Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu

Original Sokos Hotel Alexandra uudistuu - ajattoman modernia tyyliä keskisuomalaisella twistillä

Jyväskylän keskustan suurimman hotellin, Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran uudistus etenee aikataulun mukaisesti. Uusi Jalo-ravintola avattiin maaliskuun alkupuolella. Kesällä valmistuvan, täysin remontoitavan hotellisiiven mallihuone on myös valmistunut. Kokoustiloissa uutuus on inspiroiva luova huone.

Original Sokos Hotel Alexandran remontissa olevaan hotellin vanhimpaan osaa tulee yhteensä 65 uutta huonetta viiteen kerrokseen. Superior-huoneita on 57, junior-sviittejä 4 sekä sviittejä 4. Huoneiden koko vaihtelee reilusta 20 neliöstä 60 neliöön. Superior-luokan mallihuone valmistui tammikuussa.

– Mallihuoneen perusteella saadaan lisää ideoita ja täsmennyksiä siitä, miten huoneista tulee viihtyisiä ja mahdollisimman toimivia. Viihtyisyyttä lisäävät esimerkiksi huoneiden tasaisesti jäähdyttävät kattopaneelit sekä tilava kylpyhuone, jossa on riittävästi laskutilaa, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen kuvailee.

Huoneiden värimaailma ja materiaalivalinnat saavat vaikutteita keskisuomalaisesta luonnosta sekä Alvar Aallon arkkitehtuurista. Aallon muotokieli, värit ja tyyli ovat vahvimmin esillä kuudennen kerroksen Aalto-sviitissä. Huoneiden kaikki kiinteät kalusteet valmistaa Palokan Puutuote Oy.

– Original Sokos Hotel Alexandran vahvuus on ajattoman moderni tyyli, toteaa uudet huoneet suunnitellut sisustusarkkitehti Kristiina Michelsson. Hän on aiemminkin suunnitellut Alexandran huonesisustuksia, hotellin vastaanoton sekä kokous- ja lounasravintolatilat.

– Hotellikerrosten käytäville omaleimaisen ilmeen luo seinien puuviilupinta sekä epäsuoraa valaistusta hyödyntävä valaistustekniikka. Luonnonläheisyyttä huokuvat lattioiden akvarellimaiset kuvioinnit, joissa inspiraation lähteenä ovat puiden varjot.

Uudistettu Jalo

Remontissa olevan hotellisiiven katutasossa Jalo kitchen & lounge avattiin täysin uudistuneena maaliskuun alkupuolella. Kevään aikana Jaloon tulee vielä lisää asiakaspaikkoja, kun erillinen klubitila liitetään osaksi Jalo kitcheniä. Asemakadun varrelle rakennettava, ympärivuotiseen käyttöön tuleva terassi valmistuu myöhemmin keväällä.

– Rennossa ja modernissa Jalossa on ennestään tuttuja elementtejä, mutta myös paljon uutta miljöössä, palvelussa sekä ruoka- ja juomalistoilla, ravintolapäällikkö Jaska Lahti kertoo.

– Täysin uusi keittiö mahdollistaa uudenlaiset valmistustekniikat ja monipuolistaa näin ruokatarjontaa. Juomapuolella olutvalikoima pidetään totuttuun tapaan laajana ja viinivalikoima kasvaa, hän jatkaa.

Jalo työllistää 25 työntekijää. Uusia työntekijöitä on rekrytoitu kausityöntekijät mukaan lukien 10.

– Uusi Jalo kiinnostaa asiakkaiden lisäksi myös alan ammattilaisia. Saimme yli 70 hakemusta henkilöiltä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa Jalon tarinaa. Henkilöstövalinnoissa arvostimme sekä ammatillista kokemusta että innokasta ja avointa asennetta.

Uusi luova huone idearikkaita kokouksia varten

Alexandrassa päivitetään kevään aikana myös vanhempia hotellihuoneita muun muassa sisustustekstiilejä uusimalla. Economy-luokkaa lukuunottamatta kaikkiin huoneisiin tulee huonekohtainen, säädettävä ilmastointi.

Kokoustiloissa uutta on luova huone. 5-12 henkilön pienryhmille aktiiviseen ja luovaan työskentelyyn soveltuvassa kokoustilassa on muun muassa ergonominen sähköpöytä korkeine tuoleineen, sohvaryhmä, keinutuoleja, erilaisia työskentely- ja tehosteseiniä sekä muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Luovan huoneen värisävyt on poimittu Järvi-Suomen luonnosta. Sama teema näkyy myös uudistetuissa saunatiloissa.

Asiakkaiden ehdoilla

Original Sokos Hotel Alexandran uudistaminen ei ole merkittävästi häirinnyt hotellin toimintaa.

– Asiakkaamme ovat ymmärtäneet, että teemme heille parempaa hotellia. Ulkoalueiden kulkureittien rajoittaminen sekä rakentamisesta aiheutuvat äänet eivät asiakkaitamme juurikaan harmita, kun tiedossa on entistä parempia asiakaskokemuksia tulevaisuudessa, Hannu Nirkkonen toteaa.

 

Tervetuloa tutustumaan Original Sokos Hotel Alexandran uudistettavan osan mallihuoneeseen.

Yhteydenotot ajankohdan sopimiseksi: leena.raikkonen@sok.fi tai 050 468 6876

 

Lisätietoja sekä majoitusvaraukset:

Hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen, 050 3640 249, hannu.nirkkonen@sok.fi

Jyväskylän Sokos Hotellien myyntipalvelu, 020 1234 640, sales.jyvaskyla@sokoshotels.fi