muovilinjaus S-ryhmä

Muoviset pillit ja drinkkitikut jäävät historiaan

Muoviin liittyvät tavoitteemme ovat kirkastuneet ja minimoimme turhan muovin käytön ravintoloissamme! Katso miten.
Ihan ensimmäiseksi vähennämme muovisten pillien tarjoamista ruoka- ja juomaravintoloissa vuoden 2018 loppuun mennessä. Jatkossa voit pyytää pyytää henkilökunnalta paperisen tai biomuovisen pillin. Lapsille pilli voidaan tarjota tilannekohtaisesti.  Lisäksi luovumme myös muovisten drinkkitikkujen käytöstä vuoden 2019 loppuun mennessä. Jo näillä teoilla on merkitystä! 
 
- Drinkkitikkuja on kulunut vuosittain yli 650 000 kappaletta ja pillejä yli viisi miljoonaa, joten toimenpiteillä säästyy jopa 5 000 kiloa muovia vuodessa, kertoo SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen. 
 
Tuomme vuoden 2019 aikana kaikkiin S-ryhmän kahviloihin myyntiin kestomukin, jota käyttäessä saat suuremman kahvin pienemmän kahvin hinnalla. Sama tarjous koskee myös muita kuin S-ryhmän kestomukeja.
Myös kaikki paikan päällä käytettävät muoviset ketsuppi- ja dippiastiat korvataan paperi- ja kestoastioilla vuoden 2019 aikana.
 
Kaikki take away -pakkauksissamme käytettävä muovi korvataan kierrätettävällä, biopohjaisella tai kompostoituvalla muovilla vuoden 2022 loppuun mennessä.