Manun avajaisia juhlittiin 21.9.!

Bistro MANUn avajaisia juhlittiin yli 200 henkilön voimin 21.9. Kuvassa talon omat manut odottavissa tunnelmissa ennen juhlan alkua!

Bistro MANU Grand Opening Party to 21.9.

 

Bloggareiden ja toimittajien aikainen illallinen

 

Manun avajaiset aloitimme kutsumalla aikaiselle illalliselle bloggareita, yhteistyökumppaneita, toimittajia ja muita tämän päivän mielipidevaikuttajia. Kutsuvierasillallinen järjestettiin avajaisten alkumainingeissa klo 15-17. Paikalle saapui odotetusti 23 kutsuvierastamme.

Olimme iloksemme saaneet paikalle olut sommelier Maria Markuksen sekä kaksin kappalein Peltolan juustolan edustajia kertomaan meille innovatiivisista tuotteistaan ja jakamaan omaa osaamistaan.

Illallisella maistelimme Manun keittiön makuja:

Keittiön tervehdys alkuun oli silkkisen sileää kauden keittoa, joka on oman mestarimme käsialaa, ja siinä maistuivat hienostuneesti maa-artisokka ja kukkakaali. Keiton kaverina tarjolla oli samppanjaa. 

Seuraavaksi vieraidemme eteen kannettiin reilut Kalalaudat: sanomalehtipaperin päälle oli aseteltuna jäämeren katkarapuja Skagen sekä lohta kahdella tavalla. Bistro Manun erikoisuus on ympäristöystävällisesti ja terveellisesti kasvatettu Benella Kirjolohi, jota oli tarjolla kahdella tapaa, eli pintakypsytettynä sekä graavattuna. Alkupalojen kanssa olut sommelierin suosituksesta maistelimme suomalaista Marsalkka Luomuvehnäolutta.

Pääruokana keittiömestarimme Janne Tihtonen kantoi eteemme Mestarin Pippuripihvit, jotka tarjoiltiin kauniiden kasvisten ja Västerbotten -perunoiden kanssa. Pihvin kaveriksi laseihin kaadettiin Ironstone -punaviinia, joka suorastaan vaatii lihaa seurakseen. Vaihtoehtona makumaailmoja laajentamassa oli kokeilla sisäfileen seurana tummaa Porteria. 

Aterian päätti loistokkaasti talon oma Juustolauta, jolle oli tällä kertaa lastattu tietenkin Peltolan Blue -sinihomejuustoa, Brie Valkohomejuustoa sekä Goudaa, seuranaan aprikoosihilloa ja marinoituja viikunoita.

Illallisen päätteeksi kutsuvieraille jaettiin Manu -aiheiset lahjapussukat, joissa mukaan kotimatkalle lähti Kanniston uunituore maalaisleipä, suomalaista luomulakritsia ja pienet lahjakortit Manun baariin.

 

Viralliset avajaiset alkoivat klo 17

 

Kello viideltä Manu avasi ovensa suurelle kansalle. Reilu 200 kutsuvierasta saapui juhlistamaan Kampin ravintolagenren uusinta tuokasta. On selvää, että Bistro Manu täydentää oivallisesti Original Sokos Hotel Presidentin palvelutarjontaa ja että Manulle on selkeästi ollut sekä tarvetta että kysyntää.

Alkumaljaksi Manussa tarjoiltiin miehekkäästi Kekkonen Keskiolutta, ja juomatarjontaa laajensivat illan mittaan houkuttelevat talonviinit Etelä-Afrikasta. Keittiömanut laittoivat jälleen pöydät koreiksi, ja tarjolla oli sekä paikallisia makuja että maistiaisia Manun matkoilta: Mausteisia lihapyöryköitä, Harissapihvejä ja graavattua lohta. Jälkiruoksi esille kannettiin valtavat vadilliset hedelmiä sekä juustoja ja Manun erikoisuutta eli suussasulavaa suklaakakkua joka oli sekä gluteenitonta että laktoositonta.

Kotoinen puheensorina täytti ravintolan vieraidemme nauttiessa tunnelmasta ja Bistro Manun rennosta fiiliksestä. DJ soitti taustalla koko illan samalla kun halukkaat kävivät poseeraamassa Manun kuvausseinän edustalla ammattivalokuvaajan huomassa. Iloinen osa kuvista lähtikin maailmalle mukanaan Manun omat hashtagit: #bistromanu #mestarinote

Illan yllätysartistina esiintyi Olavi Uusivirta Duo, ja he saivatkin heittäytyvällä esiintymisellään tunnelman nousemaan vielä entisestään!

Illan aikana vieraillamme oli mahdollisuus osallistua huonekierroksillemme tutustaumaan Presidentin täysin uudistettuihin huoneisiin, joiden teemat esittelevät Paola Suhosen käsialaa ja suomalaisuutta ilmiönä. Tutuiksi tulivat siis Talvimyrsky, Juhannus, Satumetsä, Sisu sekä Hiljaisuus.

 

 

Bistro Manu kiittää kaikkia avajaisvieraitaan ja kutsuu kylään myös uudelleen!